Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
«Υποβαθμίζεται ο θεσμός της ειδικής αγωγής»

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την «εκπαίδευση ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άλλες διατάξεις», ζητά το ΔΣ της ΟΛΜΕ, τονίζοντας ότι υποβαθμίζει το θεσμό της ειδικής αγωγής και κάνοντας λόγο και για αιφνιδιασμό από πλευράς της κυβέρνησης, που «επιδιώκει προεκλογικά να διευθετήσει μια σειρά από "εκκρεμότητες" της "μεταρρύθμισης"».

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας τονίζει ότι η ένταξη των ΑμΕΑ στις γενικές τάξεις, όπως προωθείται στο νομοσχέδιο, χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενοι όροι, «θα οδηγήσει στην υποβάθμιση και το μαρασμό της ειδικής αγωγής και στην έξωση των ΑμΕΑ από το δημόσιο σχολείο». Η ΟΛΜΕ επισημαίνει ειδικότερα ότι «πίσω από τη βιτρίνα των λιγοστών πολυδύναμων κέντρων, που θα απορροφούν τη μερίδα του λέοντος από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η περιθωριοποίηση, ο κοινωνικός ρατσισμός και η προκατάληψη θα βασιλεύουν».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ επιμένει ιδιαίτερα στην απόσυρση των «απαράδεκτων», όπως τις χαρακτηρίζει, διατάξεων για το Διεθνές Απολυτήριο, για τη συγκρότηση Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, για την «πρόσβαση» αποφοίτων των ΤΕΕ στα ΤΕΙ, για την έξωση των μαθητών από το δημόσιο σχολείο και τη διοχέτευσή τους σε μεταγυμνασιακά ΙΕΚ. Ειδικότερα τονίζει ότι θεωρεί απαράδεκτη την τροποποίηση του νόμου για την επαγγελματική κατάρτιση στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, με την οποία δίνεται δυνατότητα εγγραφής στα ΙΕΚ επιπέδου 1 (μεταγυμνασιακά ΙΕΚ) των μαθητών αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το Γυμνάσιο.

Η ΟΛΜΕ ζητά, τέλος, να προωθηθούν τα ζητήματα του διορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπερβαίνουν το 50ό έτος της ηλικίας τους, της εισαγωγής στη ΣΕΛΕΤΕ για επιμόρφωση εκπαιδευτικών ορισμένων κλάδων, της συνέχισης λειτουργίας δεσμών στα εσπερινά ΤΕΛ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ