Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Δεν είναι πολίτες β' κατηγορίας

Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και το 15μελές του 2ου Εσπερινού Λυκείου ζητούν από το υπουργείο να εξασφαλιστεί η ισοτιμία των απολυτηρίων με αυτά των ημερήσιων

Να λάβει υπόψη του το υπουργείο Παιδείας τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νυκτερινοί μαθητές στη ζωή και στο σχολείο ζητά με υπόμνημά του προς το ΥΠΕΠΘ και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ενόψει των οριστικών ρυθμίσεων για την εξεταστέα ύλη και άλλων θεμάτων που αφορούν τις εξετάσεις των μαθητών των νυκτερινών σχολείων. Οπως επισημαίνει η Α' ΕΛΜΕ, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι απαιτήσεις των νυκτερινών μαθητών για ισοτιμία των τίτλων τους με τους αντίστοιχους των ημερήσιων σχολείων και για ουσιαστική δυνατότητα πρόσβασης στα ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Στο μεταξύ, επιστολή ενόψει της ανακοίνωσης των οριστικών ρυθμίσεων για την εξεταστέα ύλη και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, έστειλε και το 15μελές του 2ου Εσπερινού Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης, ζητώντας να τους αναγνωριστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της διπλής τους ιδιότητας ως εργαζόμενοι και μαθητές.

Στην επιστολή οι νυκτερινοί μαθητές αναφέρουν: «Οπως γνωρίζετε, εμείς οι μαθητές των εσπερινών Ενιαίων Λυκείων είμαστε βιοπαλαιστές. Αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερες δυσκολίες σε σχέση με τους μαθητές των ημερήσιων Ενιαίων Λυκείων και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πολιτεία δε μας θεωρεί πολίτες β' κατηγορίας ώστε να μην έχουμε ίσα δικαιώματα στην παιδεία, δηλαδή ισότιμο απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου και πρόσβαση στα ΑΕΙ - ΤΕΙ».

Οι μαθητές ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τον τρόπο των εξετάσεων ώστε να παραμείνει το 1% των θέσεων στα ΤΕΙ, ΑΕΙ για τους μαθητές των εσπερινών και το απολυτήριο του Ενιαίου Λυκείου να είναι ισότιμο με των ημερήσιων Ενιαίων Λυκείων με τη δυνατότητα πρόσβασης στα ανώτερα και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ