Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τηλεόραση
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ»
Καταγγέλλουν τη διαπλοκή

Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω είναι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ανεξάρτητος» και ζητούν από τους αρμόδιους να πάρουν θέση υπεύθυνα απέναντι στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες.

Οπως τόνισαν χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησαν στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τη μεγαλύτερη ίσως εκδοτική απάτη που βρίσκεται σε εξέλιξη του τελευταίους τέσσερις μήνες. «Η φιλόδοξη όπως είχε αρχικά εμφανιστεί έκδοση της ημερήσιας εφημερίδας "Ανεξάρτητος" από τον Δημήτρη (Τζέιμς) Αντωνιάδη είχε διάρκεια μικρότερη από ένα μήνα. Και δε ζημίωσε μόνο τους εργαζόμενους, αλλά αποτελεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο για τη διαφάνεια στο χώρο του Τύπου».

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων, για πρώτη φορά στην ιστορία του Τύπου και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διαρκής δημόσιος διάλογος για τη διαφάνεια στον Τύπο και την πάταξη της διαπλοκής των εκδοτών με τα δημόσια έργα, ένας επιχειρηματίας ομολογεί απερίφραστα ότι προχώρησε στην έκδοση εφημερίδας, μετά από υπόδειξη πολιτικού, για να αναλάβει ένα μεγάλο δημόσιο έργο. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν, ο Δημήτρης Αντωνιάδης ήθελε να αναλάβει το πολιτιστικό - ψυχαγωγικό πάρκο Αναβύσσου! Να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Ανεξάρτητος», σε επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ είχε ισχυριστεί ότι έβγαλε εφημερίδα, επειδή του το συνέστησε πολιτικός, προκειμένου να πάρει έργο του Δημοσίου!

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, στους οποίους ο εκδότης οφείλει σχεδόν 400 εκατομμύρια δραχμές, επιφανείς εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, που σήμερα σιωπούν για την εκδοτική απάτη του «Ανεξάρτητου» προσήλθαν λίγες μέρες πριν την έκδοση της εφημερίδας σε δεξιώσεις που παρέθεσε ο εκδότης και τα διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας. Βέβαια τέσσερις μήνες μετά, κανείς από τους βουλευτές αυτούς δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα.

Οσον αφορά τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, ο Δημήτρης Αντωνιάδης είχε δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν εξοφληθεί οι υποχρεώσεις προς το προσωπικό, αλλά δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις προς το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού, ισχυριζόμενος ότι χωρίς τη συναίνεσή του ο Σπ. Τρίψας, διευθυντής της εφημερίδας, προσέλαβε 114 άτομα μετά την αναστολή της έκδοσής της!!!

Ωστόσο την Τετάρτη το μεσημέρι οι εργαζόμενοι παρουσία του δικηγόρου τους Αντώνη Ρουπακιώτη θα συναντηθούν με τους δικηγόρους του Δημήτρη Αντωνιάδη, προκειμένου να βρεθεί λύση για τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύγχρονη δουλεία στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης (2011-12-10 00:00:00.0)
Προωθεί μειώσεις μισθών και στο «Εθνος» (2011-05-18 00:00:00.0)
Απάντηση στο «Βήμα» για δημοσίευμα σχετικό με έργα του Ν. Μπελογιάννη (2010-04-07 00:00:00.0)
Διεκδικούν δεδουλευμένα (2009-07-07 00:00:00.0)
«Ανεξάρτητος» της διαπλοκής! (2002-07-12 00:00:00.0)
Ελληνική εκδοτική παράδοση (1998-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ