Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Οι γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι γιατροί του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) της Χαλκιδικής, αντιδρώντας στην περικοπή των εφημεριών, που αποφάσισαν ο διοικητής του νοσοκομείου και του οικείου ΠεΣΥ, με γνώμονα τη μείωση των σχετικών κονδυλίων.

Ετσι, οι γιατροί πραγματοποιούν 4ωρες στάσεις εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.), εναλλασσόμενα, σε όλες τις υγειονομικές μονάδες του Νομού, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Από τις 14 Ιούνη 2002 που πάρθηκε η απόφαση περικοπής των κονδυλίων, οι γιατροί πραγματοποιούσαν απλήρωτες εφημερίες, ώστε να μην αναστατωθούν οι συνθήκες περίθαλψης κατά τη διάρκεια της μεγάλης τουριστικής κίνησης στη Χαλκιδική. Στη συνέχεια και από τις 10 Ιούλη 2002, προχώρησαν σε καθημερινές δίωρες στάσεις εργασίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σαν έσχατο μέσο για την εξασφάλιση των απαραίτητων όρων λειτουργίας του Νοσοκομείου, την περασμένη βδομάδα, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους όλα τα μέλη του επταμελούς Επιστημονικού Συμβουλίου και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ