Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαδήλωση ενάντια σ' ένα διαρκές έγκλημα

Από το χτεσινό συλλαλητήριο
Από το χτεσινό συλλαλητήριο
Την αντίθεσή τους στην εργοδοτική ασυδοσία που σχεδόν καθημερινά «δολοφονεί» εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς και την κυβερνητική πολιτική που ενισχύει αυτήν την ασυδοσία, διαδήλωσαν εκατοντάδες εργαζόμενοι χτες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που οργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και συμμετείχε το Συντονιστικό Σωματείων Αθήνας.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στην οποία μίλησε ο Κώστας Χατζάρας, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων. Στην ομιλία του, ο συνδικαλιστής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ρόλο της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, που, ενώ βομβαρδίζουν αυτές τις ημέρες ακατάπαυστα το λαό με κάθε λογής πρακτορολογία, δε λένε κουβέντα για τα καθημερινά εγκλήματα στους χώρους δουλιάς ως αποτέλεσμα μιας άλλης τρομοκρατίας, που επιβάλλει η εργοδοσία και η κυβερνητική πολιτική.

Οπως σημείωσε ακόμα: «Η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ υπέγραψε "εργασιακή ειρήνη" και σήμερα μένει αδιάφορη μπροστά στο συνεχιζόμενο έγκλημα» και τόνισε καταλήγοντας: «Μόνο η ενίσχυση της συλλογικής πάλης των εργαζομένων, των ταξικά προσανατολισμένων συνδικάτων, η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, μπορούν να σταματήσουν αυτό το διαρκές ταξικό έγκλημα».

Αμέσως μετά την ομιλία, ξεκίνησε μια δυναμική πορεία με παλμό που κατευθύνθηκε μέσω Πατησίων και Σταδίου για να φτάσει έξω από τη Βουλή. Στην κεφαλή της πορείας, δεκάδες ήταν οι πικέτες και τα πανό που κρατούσαν οι εργαζόμενοι δίνοντας το στίγμα του αγώνα. «Η ασυδοσία των εργοδοτών και η πολιτική της κυβέρνησης δολοφονούν τους εργάτες», έγραφαν ορισμένες πικέτες, ενώ μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «Τα μεγάλα έργα τα ολυμπιακά, με αίμα τα πληρώνει η εργατιά» και «Απλήρωτη δουλιά, σακάτηδες εργάτες για να θησαυρίζουν οι κεφαλαιοκράτες».

Κατά τη διάρκεια της πορείας, αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών και του Συνδικάτου Ποτών και Τροφίμων, επισκέφτηκαν συμβολικά τα γραφεία του ΔΟΛ (ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του Τύπου) και κατέθεσαν υπόμνημα, όπου περιγράφονται οι άθλιες συνθήκες στους χώρους εργασίας και καταγγέλλεται ο ρόλος της πλειοψηφίας των ΜΜΕ. Οταν η πορεία έφτασε στη Βουλή, αντιπροσωπεία των εργαζομένων κατέθεσε το υπόμνημα και στα πολιτικά κόμματα και τον πρόεδρο της Βουλής. Η πορεία τελείωσε στα Προπύλαια, όπου δόθηκε υπόσχεση για ανανέωση του αγωνιστικού ραντεβού και κλιμάκωση του αγώνα.

Στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκαν χτες συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς της ΝΑΣ Θανάσης Παφίλης και οι Στέλιος Λάμπρου και Μανώλης Δανδουλάκης, δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης για την Αθήνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική υποδοχή από τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην Αθήνα (2021-11-11 00:00:00.0)
Οι προσυγκεντρώσεις στην Αττική (2020-01-25 00:00:00.0)
Μεγάλο συλλαλητήριο για την υποδοχή της πορείας (2016-04-06 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα για τη ζωή τους (2004-01-20 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στα Σπάτα (2000-06-22 00:00:00.0)
Καυτά αιτήματα περιμένουν απάντηση (1996-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ