Τετάρτη 7 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μοναδικό κριτήριο οι ανάγκες των εργαζομένων

Περιοδεία χτες στην «Ολυμπιακή»

Σε μέτωπο αντίστασης στην κυβερνητική επίθεση, που έχει εξαπολυθεί σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, κάλεσαν και χτες τους εργαζόμενους οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του Συντονιστικού Σωματείων Αθήνας συνεχίζοντας τις εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς.

Χτες, οι συνδικαλιστές Γ. Πέρρος, Μπ. Βορτελίνος και Γ. Μανωλάκος βρέθηκαν με τους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής» στην υπηρεσία καθαριότητας και φόρτωσης - εκφόρτωσης αεροσκαφών. Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων τους κάλεσαν σε συσπείρωση και αγώνα ενάντια στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής που συρρικνώνει τα λαϊκά εισοδήματα και καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις. Η ίδια πολιτική, όπως σημείωσαν, εφαρμόζεται και στην «Ολυμπιακή» με το ξεπούλημά της στο μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και με το καθεστώς των εκατοντάδων συμβασιούχων που κρατούνται όμηροι. «Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μοναδικό κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους και όχι των εργοδοτών και του μεγάλου κεφαλαίου», τόνισε απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους ο Γ. Πέρρος και συμπλήρωσε: Πρέπει να ξεσηκωθούμε και να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων στα χέρια μας. Προϋπόθεση, τόνισε, είναι να παραμεριστούν οι κυβερνητικοί - εργοδοτικοί συνδικαλιστές που κινούνται στη γραμμή συναίνεσης με την κυβερνητική πολιτική διευκολύνοντας την εφαρμογή της. Απαιτείται, συνέχισε, η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων που ακολουθούν ακριβώς αντίθετη ρότα. Σημείωσε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι, αντίθετα με την τρομοκρατία που προβάλλει σαν μπαμπούλα η κυβέρνηση, έχουν να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία της ανεργίας, των απολύσεων, του μεροκάματου, των συμβάσεων κ.ά.

Αναφερόμενος ειδικά στην «Ολυμπιακή» σημείωσε, ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν στο ξεπούλημά της, επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις που θα φέρει θα είναι απολύσεις, κόψιμο ασφαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων, εντατικοποίηση κ.ά. Μιλώντας για τους εκατοντάδες συμβασιούχους στην «Ολυμπιακή» αλλά και γενικότερα επισήμανε ότι βρίσκονται όμηροι της κυβερνητικής πολιτικής και των εργοδοτών. Καταλήγοντας, ο συνδικαλιστής κάλεσε τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστές ηγεσίες και με συλλογικές διαδικασίες από τα κάτω να συγκροτήσουν Επιτροπή Αγώνα και να παλέψουν για «Ολυμπιακή» ενιαία, 100% στο κράτος, για μόνιμη και σταθερή εργασία και 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο.

Η περιοδεία, πάντως, των συνδικαλιστών φαίνεται ότι «ενόχλησε» κάποιους και κυρίως τον «πράσινο» αρχιεργάτη στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ο οποίος με φωνές και «αγριάδες» στους εργαζόμενους διέκοψε τη συγκέντρωση για να μην...«καταστραφεί η εταιρία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα (2005-10-25 00:00:00.0)
Τα σχέδιά τους θα πάρουν απάντηση (2005-07-01 00:00:00.0)
Εκχωρούν αρμοδιότητες της Πολιτικής Αεροπορίας σε ιδιώτες (2000-07-26 00:00:00.0)
Μαχητικό "παρών" στο πανεργατικό προσκλητήριο (1999-07-16 00:00:00.0)
Αγωνιστική επιμονή (1998-06-04 00:00:00.0)
ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ σε "Ολυμπιακή" και ΗΣΑΠ (1998-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ