Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα

Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» απαίτησαν με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι εργαζόμενοι του εθνικού αερομεταφορέα.

Μιλώντας εκ μέρους της ΕΣΚ και του ΠΑΜΕ ο Βασίλης Αθανασόπουλος, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων της «Ολυμπιακής», κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν τις πολιτικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ. Τόνισε ότι τα σχέδιά τους για διάλυση και ξεπούλημα δεν πρέπει να περάσουν. «Είναι ανάγκη να βρουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους στην ΟΑ και το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας. Το ζήτημα της ΟΑ δεν πρέπει να παραμείνει εσωτερική μας υπόθεση. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας και όλων των εργαζομένων που πλήττονται από την ίδια πολιτική. Στις βιοτεχνίες και στα εργοστάσια που κλείνουν πρέπει να αναζητήσουμε τους φυσικούς μας συμμάχους. Η ΕΣΚ και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΑ θα είμαστε στην πρώτη γραμμή ενός τέτοιου αγώνα, που θα απορρίπτει τα ψευτοδιλήμματα και τους στημένους κοινωνικούς διαλόγους», σημείωσε ο Β. Αθανασόπουλος.

Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης κάλεσε τους εργαζόμενους σε συντονισμένο, αποφασιστικό αγώνα σε ταξική κατεύθυνση για να αποκρουστεί το πολιτικο-οικονομικό έγκλημα, όπως το χαρακτήρισε, που γίνεται σε βάρος της «Ολυμπιακής». Ακόμη ζήτησε από τους εργαζόμενους να πουν ΟΧΙ στην «απελευθέρωση» των αερομεταφορών, ένα ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση και ένα ΝΑΙ για δημόσια «Ολυμπιακή», ενταγμένη σε έναν φορέα μεταφορών που θα λειτουργεί προς όφελος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ