Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σφράγισαν την κατάργηση του οχτάωρου

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της πόλης να δώσουν απάντηση στις 12 του Νοέμβρη απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η ΓΣΕΕ, όταν η κυβέρνηση παρουσίασε το νομοσχέδιο για τη διευθέτηση και το έφερε προς ψήφιση, ουσιαστικά έβαλε πλάτη προκειμένου να περάσει, εξαντλώντας τις ενστάσεις της σε διαδικαστικά ζητήματα. Σε ό,τι αφορά την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), αυτή, πιστή στις επιταγές των προϊσταμένων της, έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή στην επιτροπή αυτή με το φαιδρό επιχείρημα ότι "συμμετέχοντας θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε το νόμο"».

Μ' αυτό τον τρόπο ο Νίκος Ξουράφης, γραμματέας του ΕΚ Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΜΕ, σχολίασε στο «Ρ» την κατάπτυστη απόφαση της πλειοψηφίας του τοπικού Εργατικού Κέντρου να στείλει αντιπρόσωπο στην Επιτροπή διευθέτησης και να επικυρώσει έτσι την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει διά νόμου το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας.

«Τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από αυτές τις πλειοψηφίες - σημείωσε ο Ν. Ξουράφης -, οι οποίες όχι μόνο δεν ασχολούνται με τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και όταν ασχολούνται το κάνουν μόνο για να βοηθήσουν τα αφεντικά (ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΔΑΝΕ, κ.ά.)... Μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, αρέσκονται σε ημερίδες και διαβουλεύσεις, και χωρίς ίχνος ντροπής, πλέον, βάζουν την υπογραφή τους στην κατάργηση του 8ωρου και των συλλογικών συμβάσεων».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Οι εργαζόμενοι του Πειραιά είναι σίγουρο ότι θα τους καταδικάσουν και θα τους γυρίσουν την πλάτη. Είναι κι αυτός άλλος ένας λόγος να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα γίνει το Σάββατο 12 του Νοέμβρη στην Αθήνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ