Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Να γίνει ο ψίθυρος οργή

Σύσκεψη, χτες, με σωματεία για τον έλεγχο της μέχρι τώρα δουλιάς

Από τη χτεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Στο στόχο, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ να αποτελέσει τη μαζική, ταξική, πολιτική απάντηση της εργατικής τάξης στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, υποτάσσεται ολοένα και πιο αποτελεσματικά η δουλιά των σωματείων, των συνδικαλιστών και όλων των εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Χτες βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο πλαίσιο ελέγχου αυτής της δουλιάς και δόθηκε το σύνθημα της τελικής ευθείας. Στη σύσκεψη της Τοπικής Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ που έγινε στο ΕΚΘ, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 35 σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ και του Συντονιστικού Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ.

Ο Σπύρος Ράλλης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ΓΓ της ΠΟΕΕΠ, αναφέρθηκε στους στόχους του συλλαλητηρίου και στην ανάγκη να φτάσει παντού το κάλεσμα συστράτευσης με το ταξικό κίνημα.

Μέσα από τις τοποθετήσεις, αναδείχτηκε η δουλιά που ήδη έχει γίνει σε μια σειρά χώρους δουλιάς. Ενδεικτικά αναφέρθηκε πως ήδη η Α΄ ΕΛΜΕ, τα Συνδικάτα Χημικών Βιομηχανιών, Οικοδόμων, «Παγκαπνεργατικό», «Τεχνικών Ανελκυστήρων», «Εμποροϋπαλλήλων», «Ιδιωτικών Υπαλλήλων», έχουν πάρει αποφάσεις για τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, όπως επίσης και τα επιχειρησιακά Σωματεία «Λαμπρόπουλου», «Καρφούρ - Μαρινόπουλου - ΝΤΙΑ» και «ΗΛΙΟΦΙΝ». Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με εργαζόμενους από το χώρο των ΟΤΑ, των Χημικών Βιομηχανιών και των Εμποροϋπαλλήλων.

Η Σ. Καλαντίδου, στέλεχος του ΠΑΜΕ, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, εισηγήτρια στη χτεσινή σύσκεψη, κάλεσε σε επιτάχυνση των ρυθμών δουλιάς. «Ολη η Θεσσαλονίκη πρέπει να συζητά πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση υπέρ των εργαζομένων. Να εκφραστεί αγωνιστικά η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού, ο ψίθυρος να γίνει οργή», είπε. Ετσι, αποφασίστηκε να ενταθεί η δραστηριότητα, για να φτάσει το κάλεσμα στους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλιάς σε όλους τους κλάδους. Τα ΔΣ των σωματείων σχεδιάζουν πρόγραμμα περιοδειών, συσκέψεων, με δικές τους ανακοινώσεις να απευθυνθούν μαζικά στους εργαζόμενους.

Μακεδονία - Θράκη

Με αντίστοιχους ρυθμούς που καθημερινά εντείνονται ξεδιπλώνεται το άνοιγμα των ταξικών δυνάμεων και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, από τη Φλώρινα και την Κοζάνη, μέχρι την Κομοτηνή και τον Εβρο.

Καθημερινά πραγματοποιούνται εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς, συσκέψεις όπως αυτή που έγινε χτες βράδυ στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ