Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ευχολόγια από την κυβέρνηση

Κατά τη χτεσινή συζήτηση Ερώτησης του ΚΚΕ

Σε... γεφύρι της Αρτας έχει μετατραπεί το νέο νοσοκομείο Τρικάλων αφού ενώ έχει ήδη παραδοθεί το κτίριο, καθυστερεί η έγκριση του νέου οργανισμού προσωπικού, αλλά και ο ξενοδοχειακός του εξοπλισμός.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος. Ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Θ. Γιαννόπουλος, αφού αναγνώρισε τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει, είπε ότι... ευελπιστεί πως το καλοκαίρι του 2006 θα αρχίσει η λειτουργία του νοσοκομείου. Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι καθυστερήσεις προέκυψαν γιατί κηρύχτηκε έκπτωτος ο εργολάβος που είχε αναλάβει την κατασκευή του και είπε ότι μέχρι τον Γενάρη θα ολοκληρωθούν οι μελέτες για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό του νοσοκομείου και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητοι διεθνείς διαγωνισμοί. Οσο για τον οργανισμό προσωπικού, είπε ότι ήδη προωθήθηκε στο γενικό λογιστήριο του κράτους για την τελική έγκριση, ενώ ισχυρίστηκε ότι με τον προϋπολογισμό έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, τόνισε ο Αντ. Σκυλλάκος και καταμερίζονται τόσο στη σημερινή όσο και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αποτέλεσμα των καθυστερήσεων, είπε, είναι σήμερα να βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο των μελετών ενώ θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί το νοσοκομείο. Ο βουλευτής ζήτησε να είναι αυξημένες οι θέσεις γιατρών και νοσηλευτών και να προχωρήσει γρήγορα ο εξοπλισμός του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ