Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Για μια Ομοσπονδία στο πλευρό των εργαζόμενων

Πρωτοβουλία για την ίδρυση ταξικού δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου στον κλάδο

Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων η πρωτοβουλία συνδικάτων του χώρου να προχωρήσουν στη δημιουργία Ομοσπονδίας, η οποία θα προβάλει και θα αγωνίζεται για τα πραγματικά προβλήματα των επαγγελματιών οδηγών. Αυτό εκφράστηκε σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα στη Λαμία εκπρόσωποι συνδικάτων οδηγών φορτηγών και συνδικαλιστές οδηγοί φορτηγών, από πολλές περιοχές της χώρας.

«Υπάρχει μία δυναμική και μία μεγάλη ανταπόκριση από συνδικαλιστές του χώρου μας, στην προσπάθεια που κάνουν οι ταξικές δυνάμεις να προχωρήσουν στη δημιουργία Ομοσπονδίας, αφού έχει γίνει πλέον συνείδηση σε κάθε επαγγελματία οδηγό ότι οι Ομοσπονδίες που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας, δεν το κάνουν με κανέναν τρόπο. Αντίθετα πρόκειται για συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που υποτάσσονται πότε στη μια και πότε στην άλλη κυβέρνηση και που προβάλλουν αιτήματα που δεν έχουν καμιά σχέση με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου μας», δηλώνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οδηγών Αυτοκινήτων Μακεδονίας - Θράκης «Ερμής».

Το συνδικάτο επανειλημμένα με αγωνιστικές κινητοποιήσεις έχει καταγγείλει τις ιδιοκτήτριες εταιρίες για σειρά παραβάσεων (επικίνδυνα οχήματα, υπερφορτωμένα κλπ). Ακόμη, έχει καταγγείλει ότι, όταν οι οδηγοί διαμαρτύρονται γι' αυτές τις παραβάσεις και αρνούνται να οδηγήσουν το όχημα, απολύονται.

Επανειλημμένα έχει αποκαλύψει και έχει απευθυνθεί και στη Δικαιοσύνη για σειρά παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας, ιδιαίτερα παραβίαση ωραρίου οδηγών. Εχει χαρακτηρίσει εγκληματική, με το όνομά της δηλαδή, την πολιτική των κυβερνήσεων και των υπηρεσιών, που συνεχίζουν να αδρανούν, να μην προχωρούν σε ουσιαστικούς ελέγχους των φορτηγών που κυκλοφορούν και απλά «κόβουν» μερικά πρόστιμα, για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια.

Οι συνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν στη Λαμία αποφάσισαν να έχουν νέα συνάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία της Ομοσπονδίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην Τουρκία με 100 τόνους υλικής βοήθειας! (2023-02-18 00:00:00.0)
Να μην περάσει ο εκβιασμός (2006-02-02 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο η συνδικαλιστική δράση (2005-12-14 00:00:00.0)
«Σύναξη» για το ξεπούλημα των οδηγών (2005-08-25 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις εργατοπατέρων υπέρ της εργοδοσίας (2005-01-19 00:00:00.0)
Παραβιάσεις σε πρατήρια ποτών (2000-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ