Σάββατο 18 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 19 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΥΡΙΑ
Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην Τουρκία με 100 τόνους υλικής βοήθειας!

Δεκάδες οι φιάλες αίματος, εκατοντάδες οι γιατροί που δηλώνουν «παρών» στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ

Για την Τουρκία αναχωρούν το Σάββατο 18/2 το πρωί αποστολές συνδικαλιστών, συνοδεύοντας την υλική βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί για τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. Αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας θα συναντηθούν στους Κήπους Εβρου, μαζί με τα φορτηγά που θα μεταφέρουν τους 100 συνολικά τόνους βοήθειας. Στη συνέχεια θα περάσουν συγκροτημένα στη γειτονική χώρα, όπου θα έχουν επαφές και συναντήσεις με σωματεία.

Οπως τονίζει το ΠΑΜΕ, η προσπάθεια που κάνει είναι «να παραδοθεί με ασφάλεια και ταχύτητα το ανθρωπιστικό υλικό απευθείας στους ανθρώπους που βασανίζονται αυτές τις μέρες στην Τουρκία, να εξασφαλίσουμε δηλαδή πως η προσφορά του λαού μας δεν θα παραπέσει αλλά θα φτάσει έγκαιρα εκεί που πρέπει. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της κατάστασης στη Συρία γίνεται αντίστοιχη προσπάθεια για να φτάσει ανθρωπιστικό υλικό και στον συριακό λαό, για την ανακούφιση των πληγέντων».

Το ΠΑΜΕ αναδεικνύει τη συγκινητική προσφορά που είναι σε εξέλιξη, την ανταπόκριση των συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων. Ετσι, σημειώνει ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100 τόνοι ανθρωπιστικού υλικού, δεκάδες φιάλες αίματος πανελλαδικά, ενώ 200 είναι οι Ελληνες γιατροί που έχουν δώσει τα στοιχεία τους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, για να συμβάλουν με την εργασία τους στις οξυμένες ανάγκες στην Τουρκία.

Καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα «να συνεχίσουν την προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης καθώς θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και νέες αποστολές ανθρωπιστικού υλικού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ