Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Παραβιάσεις σε πρατήρια ποτών

Καταστρατηγήσεις της νομοθεσίας εντοπίζονται σε ελέγχους των συνδικάτων του κλάδου

Σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και πλημμελή εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας διαπιστώνονται στους καθημερινούς ελέγχους που διεξάγονται στο Νομό Χαλκιδικής, από κλιμάκιο της ΠΟΕΕΠ με συνδικαλιστές του Συνδικάτου Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών και της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 18 Μάη σε ελέγχους που έγιναν σε επιχειρήσεις εμπορίας ποτών διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων και η προϊσταμένη της Επιθεώρησης Εργασίας Ν. Χαλκιδικής, Μαρία Εφαπλωματίδου, έκανε συστάσεις και έδωσε οδηγίες και ένα χρονικό περιθώριο για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Ο γραμματέας του Συνδικάτου Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφ. Ποτών Β. Ελλάδας, Μιχάλης Μπαγτζής, μας δήλωσε ότι οι έλεγχοι του κλιμακίου της ΠΟΕΕΠ, που κυριολεκτικά «οργώνει» τη Χαλκιδική θα συνεχιστούν και είναι βέβαιο ότι θα εντοπιστούν πολλές ακόμα περιπτώσεις παραβάσεων από την πλευρά των εργοδοτών, κοντά στις δεκάδες που έχουν ήδη εντοπιστεί.

Ο Μιχάλης Μπαγτζής τόνισε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι εργοδότες καταπατούν τις συλλογικές συμβάσεις, παραβιάζουν τα ωράρια εργασίας, τους μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Το συνδικάτο, είπε, θα επιμείνει στην επιβολή των νόμιμων κυρώσεων στους παρανομούντες εργοδότες και θα αγωνιστεί αποφασιστικά για να υποχρεωθούν οι εργοδότες να εφαρμόζουν κανονικά τους κανονισμούς και να μην καταπατούν ασύδοτα τα εργατικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ