Παρασκευή 9 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα στις 10 το πρωί στο υπουργείο Εμπορίου

Μαζικό διάβημα για το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας

Παράσταση διαμαρτυρίας για το κύμα ακρίβειας και αισχοκέρδειας, που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, διοργανώνει σήμερα το πρωί, στις 10 π.μ., στο υπουργείο Εμπορίου (πλατεία Κάνιγγος), το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Οι ανατιμήσεις αυτές που σε ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες ξεπερνούν το 60% συρρικνώνουν το εργατικό λαϊκό εισόδημα και αποτελούν φυσιολογικό επακόλουθο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, της ελεύθερης αγοράς και της απρόσκοπτης κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική και να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Μπροστά σ' αυτήν τη γενική επίθεση που θίγει άμεσα το βιοτικό τους επίπεδο, τους καλεί να συσπειρωθούν στις οργανώσεις τους, να μη δείξουν κανέναν εφησυχασμό. Στο συνδικαλιστικό κίνημα να ενισχύσουν αποτελεσματικά τις δυνάμεις με ταξικό προσανατολισμό, ώστε πιο αποτελεσματικά να παρέμβουν για την υπεράσπιση και διεύρυνση των πραγματικών τους συμφερόντων.

Μπροστά στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει την ανάγκη να αποδοκιμαστούν οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να στηριχτούν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στέκονται δίπλα στους εργαζόμενους. Αυτή - σημειώνει η Γραμματεία - είναι και η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση, στις δυνάμεις του κεφαλαίου και στους πολιτικούς τους συμμάχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ