Τρίτη 13 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εθελοντές χαφιέδες

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ή όχι, πως οι πρώτοι 1.000 που τηλεφώνησαν στην αντιτρομοκρατική και στα λοιπά τηλέφωνα χορήγησης πληροφοριών για τη 17 Νοέμβρη, μοριοδοτούνται για την πρόσληψή τους στην Αστυνομία και μάλιστα εξαιρούνται από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ;

Να το ξεκαθαρίσει το θέμα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Διότι ναι μεν βοήθησαν οι άνθρωποι αλλά να επιβραβεύονται τέτοιου είδους «κοινωνικές ευαισθησίες» είναι σωστό και πρέπον.

Εκτός αν έχει άλλο σχέδιο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Να δημιουργήσει κανένα σώμα εθελοντών για τις έρευνες προς αναζήτηση του Κουφοντίνα. Δεν είναι και τίποτε δύσκολο. Μερικά πηλήκια και περιβραχιόνια θα μοιράσει, κι όσοι το είχαν πάντοτε απωθημένο να υπηρετήσουν στην Αστυνομία, θα ευτυχήσουν.

Αν το επιχειρήσει πάντως (τίποτε δεν είναι απίθανο πια σε αυτή τη χώρα) θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη πειθώ από τη Γιάννα Αγγελοπούλου μια και η υπόθεση «εθελοντισμός» - όπως τον εννοούν οι κυβερνώντες - στην Ελλάδα δεν περπατάει.

Πάντως ότι μάλλον γενικότερα οι «τρομολάγνοι» δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει, είναι σαφές. Ολοι τους μιλάνε για «εθνική υπόθεση» και «κοινωνική συναίνεση» ενώ στην πραγματικότητα η κοινωνία τούς «έχει πάρει στο ψιλό». Ολοι σας άλλωστε θα έχετε ακούσει κάποιο από τα ανεκδοτάκια που κυκλοφορούν.

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ σε πάρουν χαμπάρι τελικά, ακόμα κι αν πρόκειται για τους Βρετανούς. Το 54% της κοινής γνώμης, εκεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση πιστεύει ότι ο Τόνι Μπλερ φέρεται σαν το σκυλάκι του Μπους και το 72% είναι κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ.

Τηρουμένων των αναλογιών δηλαδή, αν ο Βρετανός πρωθυπουργός «κερδίζει» τέτοιους χαρακτηρισμούς, φανταστείτε τι πρέπει να πούμε για το δικό μας. Συμφωνεί πριν καν του το ζητήσουν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ