Τετάρτη 14 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επικράτησαν τα φαβορί

Οι τρεις «μεγάλοι» της Α΄ Εθνικής, Ξάνθη, Αιγάλεω και ΠΑΟΚ, ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι των αγώνων της Δευτέρας, των πρώτων αναμετρήσεων για την Α΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μαζί με αυτούς, πανηγυρίζει και ο Εθνικός Αστέρας, που λογικά έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της μέρας, η Ξάνθη, αν και δύσκολα, επικράτησε με 1-0 της Λάρισας στη Φιλιππούπολη. Με το τέρμα του Γκίντερ Φριζενμπίχλερ (59΄), η ακριτική ομάδα βλέπει με άλλον... αέρα τον επαναληπτικό στις 4 του Σεπτέμβρη, σε ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου είχαν την υπεροχή χωρίς όμως να έχουν την ουσία. Μάλιστα, ο Λαμπριάκος ήταν αυτός που θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 28΄ αν η μπάλα δεν είχε βρει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Νούσια και αν ο τελευταίος, στο 69΄, δεν είχε αποκρούσει σωτήρια την κεφαλιά του Πρίττα.

Δύσκολες ώρες πέρασαν όμως και οι παίκτες του Αιγάλεω, που αντιμετώπιζαν τους συναδέλφους τους του Αγροτικού Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει το προβάδισμα στο σκορ από το 31΄ χάρη στο τέρμα του Δημητριάδη και χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά μέχρι αρχικά να ισοφαρίσει ο Εντουσέι και να δώσουν μεγάλη διαφορά στο σκορ οι Φωτάκης (64΄) και Μεϊδάνης (66΄) για να δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους με 3-1.

Χωρίς να πείσει, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη που ήθελε με 1-0 στο Λεωνίδιο, απέναντι στην ομώνυμη ομάδα. Ο «Δικέφαλος», παρά την υπεροχή που είχε, δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ και έτσι το γκολ που πέτυχε ο Καφφές στο 39΄ ήταν αρκετό για να του δώσει το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τέλος, ο Εθνικός Αστέρας επικράτησε της Νίκης Βόλου με 2-0 χωρίς να συναντήσει προβλήματα. Οι αντεπιθέσεις των παικτών της Καισαριανής ήταν αρκετές για να τους δώσουν τη νίκη και να πάνε με άλλον αέρα στον επαναληπτικό της 18ης του Αυγούστου. Τα τέρματα για τους νικητές πέτυχε ο Κολλιάκος (9΄, 36΄).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ