Πέμπτη 15 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Παναγιώτου
Παναγιώτης Παναγιώτου
Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρουμε 30 ευρώ στην ΚΟΒ Πολίχνης.

Η γυναίκα του Ολγα

Τα παιδιά του Παύλος - Γιάννης

* * *

Φωτ.

Στις 15 Αυγούστου 1991 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΑΘΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1915 στο Σελλά Μεσσηνίας από γονείς φτωχούς αγρότες. Εφηβος συνδέθηκε με τους αγώνες του λαού, για ένα καλύτερο αύριο. Το 1940 οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Στην Κατοχή βγήκε στο βουνό, αντάρτης στον ΕΛΑΣ. Μετά την Απελευθέρωση, το 1946 τον έπιασαν, τον βασάνισαν και τον έκλεισαν στις φυλακές. Επί 10 χρόνια έκανε στις φυλακές της Κυπαρισσίας, της Καλαμάτας, της Τρίπολης της Αίγινας, πέρασε από την Ακροναυπλία και από το στρατόπεδο εξορίας της Γυάρου. Σ΄ αυτό το διάστημα καταδικάστηκε επανειλημμένα σε θάνατο και κλείστηκε στο κελί των μελλοθανάτων.

Τον Απρίλη του 1967, με τη δικτατορία των συνταγματαρχών, πιάστηκε και πάλι και εξορίστηκε στο Λακκί της Λέρου.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος και μετά τη μεταπολίτευση, συνέχισε να αγωνίζεται ως μέλος του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του, για ένα καλύτερο αύριο, για το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του η γυναίκα του προσφέρει 20 ευρώ στο Παράρτημα Νέου Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ και 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου.

Πρόδρομος Γιακουμής
Πρόδρομος Γιακουμής
* * *

Ο Παναγιώτης Κοντογεωργίου από τα Λιμενάρια της Θάσου προσφέρει 350 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου για το Μακρονήσι.

* * *

Φωτ. 3

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μας ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗ.

Στη μνήμη της και στη μνήμη του συζύγου της ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΗ και των αγωνιστών ΓΙΩΡΓΟΥ, ΝΙΚΟΥ και ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, οι αδελφές τους Χριστίνα και Βούλα και τα παιδιά τους Χρήστος και Αντώνης προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου «Αγ. Δημήτριου» 20 ευρώ.


Παναγούλα Γιακουμή
Παναγούλα Γιακουμή

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ