Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοσιεύματα του Τύπου

Η «Απογευματινή» υποστηρίζει ότι ένας «ιστός αράχνης» είχε πλεχτεί από την ΕΥΠ, με πράκτορες διείσδυσης τον Δ. Κουφοντίνα αλλά και μία από τις τρεις γυναίκες που έφεραν το κωδικό όνομα «Αννα». Στόχος η χειραγώγηση της «17Ν» και μέσα απ' αυτόν ο επιχειρησιακός έλεγχός της σε ένα αινιγματικό παιχνίδι-γρίφο για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Αλλο δημοσίευμα της εφημερίδας γράφει ότι υπάλληλος της ΕΥΠ είχε ζητήσει από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να καταθέσει στον Ι. Διώτη για την τρομοκρατία. Η υπάλληλος ισχυρίζεται πως είχε παρακολουθηθεί στο παρελθόν από τον Σάββα Ξηρό, μετά από καταγγελίες που είχε κάνει σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούσαν σε θέματα τρομοκρατίας.

Τα «Νέα» σημειώνουν ότι οι έρευνες των αρχών φτάνουν και στο εξωτερικό, αφού το υποπολυβόλο «Ινγκραμ» που βρέθηκε σε κρησφύγετο της «17Ν» είναι όμοιου τύπου με αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί από Ιταλούς ακροδεξιούς και άνδρες της Γκουάρντια Σιβίλ στην Ισπανία του Φράνκο. Αλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι το πέρασμα του τρομοκράτη Κάρλος από την Ελλάδα έδωσε την απαραίτητη τεχνογνωσία στον ΕΛΑ σε θέματα τηλεχειρισμού βομβών.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρεται σε Ερώτηση βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος ρωτά την κυβέρνηση γιατί η ΕΥΠ έχει παραγκωνιστεί από την υπόθεση της εξάρθρωσης της τρομοκρατίας.

Η «Καθημερινή» σημειώνει ότι το ζήτημα της εκπαίδευσης των μελών της «17Ν» στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών την περίοδο 1985-1988, όπου εκτιμάται ότι έγινε μεταφορά τεχνογνωσίας στην οργάνωση, ερευνά η Ασφάλεια. Επίσης, αναμένεται να ζητηθεί η λήψη αίματος από τους συλληφθέντες για να εξεταστεί το DNA, σε συνδυασμό με αυτό 15 τριχών που βρέθηκαν στα κρησφύγετα της «17Ν».

Η «Χώρα» γράφει πως ο Σ. Ξηρός έχει κατονομάσει τον Χρήστο Τσουτσουβή στις εισαγγελικές και διωκτικές αρχές από τις 11 του Ιούλη. Αυτή η προανακριτική απολογία, κατά έναν περίεργο τρόπο, αποκόπηκε από τις διαρροές των απολογιών του στον Τύπο. Σύμφωνα με αυτήν, ο Σ. Ξηρός αναφέρει τις σχέσεις του και με άλλους τρομοκρατικούς πυρήνες. Η εφημερίδα αναφέρεται σε κατάθεση του καταστηματάρχη Ν. Κουλιανού, ο οποίος έχει μαγαζί στην οδό Δαμάρεως, όπου βρέθηκε το δεύτερο κρησφύγετο της «17Ν». Ισχυρίζεται ότι πριν ένα χρόνο είχαν μπει στο κατάστημά του η Αγγελική Σωτηροπούλου και η Αλίσια Ρομέρο Κορτέζ. Επίσης, ότι πριν δυο χρόνια, όταν φορτηγό ξεφόρτωνε πράγματα για το κρησφύγετο της Δαμάρεως 73, είδε έναν άνδρα 45 ετών και μια γυναίκα 50 ετών. Ο μάρτυρας αυτός επανέλαβε χτες σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι είχε δει στην περιοχή τις δυο γυναίκες με τον Δ. Κουφοντίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ