Πέμπτη 29 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Ασθμαίνοντας» ο Σρέντερ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Η οικονομία της χώρας βαδίζει μάλλον σε ολισθηρό και κατηφορικό δρόμο, η απειλή της γάγγραινας της ανεργίας έχει επιστρέψει. Ολοι στην Ευρώπη περιμένουν την έκβαση των γερμανικών εκλογών στις 22 Σεπτέμβρη, αν και πολλοί κάνουν λόγο για σίγουρο αποτέλεσμα, με άλλα λόγια ότι η διαμονή των σοσιαλδημοκρατικών ήταν απλά ένα διάλειμμα.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) του Εντμουντ Στόιμπερ διατηρεί σημαντικό προβάδισμα με 7,2% έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Γερμανού καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, περίπου τέσσερις βδομάδες πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Αλενσμπαχ, που έγινε σε δείγμα 2.000 Γερμανών ψηφοφόρων, δίνει ποσοστό 40,1% στο CDU έναντι 32,9 του SPD.

Εντούτοις, μόλις την περασμένη βδομάδα τέσσερις άλλες εταιρίες δημοσκοπήσεων κατέγραφαν σημαντικά κέρδη για το SPD, χάρη κυρίως στη στάση που τήρησε κατά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Ανατολική Γερμανία. Ομως παρά τα κέρδη του κυβερνητικού κόμματος, οι Χριστιανοδημοκράτες δείχνουν ότι σε όλες τις περιπτώσεις έχουν το προβάδισμα -έστω και μικρό- παρά τους εντυπωσιακούς ελιγμούς του Σρέντερ να εμφανιστεί λάβρος κατά της επικείμενης επίθεσης κατά του Ιράκ και μάλιστα να αφήσει τη διένεξη να εξελιχθεί σε ανοιχτή διάσταση μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, μόνο και μόνο για να προσποριστεί τις ψήφους των Γερμανών που έχουν ταχθεί στην πλειοψηφία κατά του πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ