Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με ανθρώπινες ζωές πληρώνεται η υγειονομική γύμνια

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς του άτυχου 27χρονου από την Πάτμο

Οι τραγικές επιπτώσεις της υγειονομικής γύμνιας που μαστίζει τα νησιά και την ακριτική Ελλάδα, με ευθύνη των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, αναδείχτηκαν για μια ακόμα φορά με αφορμή το θάνατο, την περασμένη Πέμπτη, του 27χρονου Νεκτάριου Μιχελή από την Πάτμο.

Ο Ν. Μιχελής μεταφέρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29.8.2002 στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ) της Πάτμου με έντονους πόνους. Ο εφημερεύων γιατρός διαπίστωσε ότι επρόκειτο πιθανόν για ειλεό, που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο ΚΥ, αφού δε διαθέτει καμία χειρουργική υποδομή, και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Ο 27χρονος έφτασε τελικά στο νοσοκομείο της Ρόδου, με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ μετά από περίπου πέντε ώρες, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι γονείς του 27χρονου, κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του γιου τους, ενώ καταγγέλλουν, ότι το ελικόπτερο καθυστέρησε δραματικά και ότι ο γιατρός του ΕΚΑΒ που συνόδευε το ελικόπτερο διαπληκτιζόταν στο ΚΥ χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΑΒ, και με αφορμή τον τρόπο που παρουσιάστηκε το γεγονός από τα ΜΜΕ, δίνει λεπτομερές χρονοδιάγραμμα της αερομεταφοράς. Χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συκοφάντηση του μοναδικού φορέα που επιτελεί επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική στην Ελλάδα και ειδικότερα των έμπειρων ιπτάμενων γιατρών που με αυταπάρνηση και ηρωισμό συμπαρίστανται όλο το 24ωρο στους πολίτες της χώρας εκτελώντας 2.500 αεροδιακομιδές το χρόνο.

Μόνο από το πρόσφατο ατύχημα του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην Ανάφη, αναφέρει η διοίκηση του ΕΚΑΒ, έχουν γίνει 478 αερομεταφορές. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της υγειονομικής γύμνιας των νησιών και των ακριτικών περιοχών της χώρας που μετατρέπουν κάθε σοβαρό περιστατικό σε «επείγουσα ανάγκη».

Απ' την πλευρά τους, οι ιπτάμενοι γιατροί του Κέντρου εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του 27χρονου και τονίζουν ότι το ιπτάμενο προσωπικό του ΕΚΑΒ προσπαθεί, με άμεσο κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας, για την ασφάλεια των ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ