Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΣΠΕΡΟΓΛΟΥ
Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα συνεχίσει να παραμένει ο Αβραάμ Λεσπέρογλου μετά τη χτεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, το οποίο ομόφωνα απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του.

Ο Αβρ. Λεσπέρογλου είχε αθωωθεί από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων για τον τραυματισμό του αρχιφύλακα Ψαρουδάκη τον Οκτώβρη του 1982. Βρίσκεται όμως στη φυλακή από τα τέλη Ιούλη, γιατί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της απαλλακτικής εφετειακής απόφασης και η αναίρεση αυτή έγινε αποδεκτή από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Ο Αβρ. Λεσπέρογλου πρόκειται να δικαστεί ξανά γι' αυτήν την υπόθεση τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στο Εφετείο.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι αισθάνεται πολύ αδικημένος και στο χρονικό διάστημα που βρισκόταν εκτός των φυλακών προσπάθησε να ενώσει τα «κομμάτια της ζωής του» από την 20ετή δίωξη που υφίσταται. Ο συνήγορος υπεράσπισης Σπ. Φυτράκης υποστήριξε ότι ο πελάτης του θα οδηγηθεί στη νέα δίκη από δυσμενέστερη θέση. Πρόσθεσε ότι δε συντρέχει κανένας λόγος προφυλάκισης, σημειώνοντας ότι ο Αβρ. Λεσπέρογλου έχει ήδη υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, διαμένει σε μόνιμη κατοικία και προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή του. Σχετικά με το σκεπτικό αναίρεσης της εφετειακής απόφασης ότι δεν ήταν επαρκής η αιτιολογία, ο Σπ. Φυτράκης επανέλαβε ότι δεν ευθύνεται ο κατηγορούμενος γι' αυτό και πως δεν είναι απαραίτητη η αιτιολόγηση στην περίπτωση αθωωτικής απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ