Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικά κατά της ακρίβειας

Σε Αγρίνιο, Μυτιλήνη, Κρήτη

Με δυο ακόμη πικετοφορίες, στο Αγρίνιο και τη Μυτιλήνη, συνεχίζονται σήμερα οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την κυβερνητική πολιτική λιτότητας, που χτυπάει τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

«Να παγώσουν τώρα οι τιμές. Να αυξηθούν τα μεροκάματα», είναι τα κεντρικά συνθήματα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, το οποίο διοργανώνει τη σημερινή πικετοφορία με αφετηρία τα γραφεία του στις 8 το βράδυ. Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι διοργανώνει την κινητοποίηση διαμαρτυρίας «ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, μια πολιτική που γεννά κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους με τις συνεχείς αυξήσεις στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, ενώ έχει σύμμαχο την ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ».

Το Εργατικό Κέντρο τονίζει επίσης ότι οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι μια ακόμη ευκαιρία για να δώσουν οι εργαζόμενοι απάντηση σε όσους στηρίζουν αυτή την πολιτική, ενώ δηλώνει τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο των ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο και τη δρομολόγηση πούλμαν που θα φύγουν την ίδια μέρα από το ΕΚΑ στις 9 το πρωί.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πικετοφορία, ενάντια στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, που θα γίνει σήμερα στη Μυτιλήνη απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο και πρωτοβάθμια σωματεία του νησιού. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ από το Εργατικό Κέντρο και θα καταλήξει στην αγορά της πόλης.

Στην Κρήτη

Μποϊκοτάζ στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι της Κρήτης με μαζικά συλλαλητήρια που οργανώνουν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ των Νομών, μαζί με σωματεία, συνδικάτα, συλλόγους εργαζομένων και νεολαία. Συγκεκριμένα:

Στο Ηράκλειο στο συλλαλητήριο συμμετέχουν με αποφάσεις τους και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΤΕΒΕ και το Συνδικάτο Οικοδόμων. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στην πλατεία των Λιονταριών στις 7 το απόγευμα.

Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ηρακλείου με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σωματεία, συνδικαλιστές, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, καταδικάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης που λειτουργεί υπέρ της κερδοσκοπίας του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων, διεκδικώντας αιτήματα που θα απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Στα Χανιά το συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας γίνεται αύριο Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, στην πλατεία της Αγοράς στις 7 το απόγευμα.

Στο Λασίθι σε μηχανοκίνητη πορεία, κατά της ακρίβειας που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, καλεί η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, αύριο Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ