Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα «κόκκινα νιάτα»

Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα «κόκκινα» νιάτα στη Θεσσαλία για την επιτυχία των κεντρικών εκδηλώσεων του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» που θα γίνουν στις πρωτεύουσες των νομών της περιοχής: Την Κυριακή 8/9 στο Βόλο και στην Καρδίτσα, στις 8 και 9/9 στα Τρίκαλα, ενώ στη Λάρισα οι εκδηλώσεις θα είναι τριήμερες και πραγματοποιούνται στις 13, 14 και 15 του ίδιου μήνα. Οι Οργανώσεις Θεσσαλίας της ΚΝΕ απευθύνουν σε όλους τους νέους και τις νέες της περιοχής κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που αποτελεί μοναδικό πολιτικό και πολιτιστικό θεσμό, ο οποίος «αγκαλιάζει» πλατιά τμήματα νεολαίας.

Στο Βόλο

Στις κεντρικές εκδηλώσεις της Κυριακής που θα γίνουν στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου (Δημοτικό Θέατρο), Θα μιλήσει ο Αντ. Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στον επαναστάτη κομμουνιστή Τσε Γκουεβάρα, λαϊκό γλέντι με τους Αγάθωνα και Μπάμπη Γκολέ και συναυλία με το συγκρότημα «No Synset».

Στα Τρίκαλα

Στις διήμερες εκδηλώσεις, που θα γίνουν στο Πάρκο Ματσόπουλου, την Κυριακή θα μιλήσει ο Τ. Τσιόγκας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και βουλευτής του ΚΚΕ και τη Δευτέρα ο Αγ. Τριγάζης, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Οσον αφορά στο υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει: Την Κυριακή αφιέρωμα στην ΟΚΝΕ και μεγάλη συναυλία με τον Β. Λέκκα και τη Δευτέρα συζήτηση με θέμα «Ναρκωτικά και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και συναυλίες με ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Στην Καρδίτσα

Στις κεντρικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Αθλητικό Πάρκο θα μιλήσει ο Κ. Παπασταύρου, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα γίνει αφιέρωμα στην ΟΚΝΕ, μεγάλη συναυλία του Μ. Φάμελου, καθώς και συναυλία από το συγκρότημα «Παρά Πέντε». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, έκθεση βιβλίου και παιδική ζωγραφική.

Στη Λάρισα

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα των τριήμερων κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», που θα γίνουν στο Κηποθέατρο. Στις εκδηλώσεις θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γ. Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεγάλες συναυλίες του Δ. Μητροπάνου την Κυριακή και του Μ. Πασχαλίδη το Σάββατο. Επίσης την Παρασκευή θα γίνει συζήτηση για την τρομοκρατία, θ' ακολουθήσουν πολιτικό τραγούδι και ρεμπέτικο λαϊκό τραγούδι, ενώ θα γίνουν συναυλίες και από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και νεολαία», θα δοθεί θεατρική παράσταση με θέμα την τρομοκρατία, θα χορέψουν συγκροτήματα από περιοχές της υπαίθρου, θα γίνουν συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα και ρεμπέτικο γλέντι με τους «Νόστος».

Την Κυριακή εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα θα έχει το αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση κομμουνιστών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ θα γίνουν ρεμπέτικο γλέντι με το Ν. Γάλλο, συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα και παράσταση «Καραγκιόζη». Στο χώρο του Φεστιβάλ στη Λάρισα θα υπάρχει έκθεση πυρογραφίας με αντιιμπεριαλιστικά θέματα και έκθεση ζωγραφικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ