Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σε αγωνιστικές διεργασίες οι φοιτητές

Συνεχίζουν αγωνιστικά οι φοιτητές που επιστρέφουν στις συλλογικές διαδικασίες, παρά την αποχή των πανεπιστημιακών και συγκεκριμένα ο σύλλογος φοιτητών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με απόφασή του, θα προχωρήσει σήμερα σε κατάληψη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου που λειτουργεί στο Τμήμα. Οι φοιτητές των ΕΜΜΕ εναντιώνονται στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής στην ανώτατη εκπαίδευση, που έχει ήδη αρχίσει και θα εξειδικευτεί το Νοέμβρη με μια σειρά νομοσχέδια, και συνέπειά της είναι η υποβάθμιση των πτυχίων και των προπτυχιακών σπουδών, το σπάσιμο των σπουδών σε κύκλους και η άμεση χειραγώγηση των ιδρυμάτων και των πανεπιστημιακών από τις επιχειρήσεις, καθώς σ' αυτές παραδίδεται ουσιαστικά η χρηματοδότηση της έρευνας και άλλων λειτουργιών των πανεπιστημίων.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΤΕΜΦΕ), συνεχίζει για δεύτερη μέρα σήμερα, την κατάληψη της πρυτανείας του Πολυτεχνείου, με τα ίδια αιτήματα.

Σήμερα, επίσης, φοιτητές της Πανσπουδαστικής ΚΣ θα προχωρήσουν σε μια συμβολική κίνηση κατάληψης του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Αθήνας. Η ΠΚΣ έχει τονίσει ότι ο «ένοχος» για την πραγματικότητα στα πανεπιστήμια, τη σημερινή αναταραχή και την αγανάκτηση φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων, είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και καλεί τους συλλόγους και τους φοιτητές σε γενικές συνελεύσεις και αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών, του πτυχίου και των δικαιωμάτων τους.

Οι καθηγητές

Ενώ πολλοί σύλλογοι πανεπιστημιακών συνεχίζουν την αποχή από τα διδακτικά και εξεταστικά καθήκοντα (με εξαίρεση τις εξετάσεις των επί πτυχίω φοιτητών), η Ομοσπονδία τους πρόκειται να πραγματοποιήσει την Τετάρτη 11/9 διευρυμένη συνεδρίαση, για να εξετάσει την πορεία των κινητοποιήσεων, ενώ νωρίτερα, τη Δευτέρα 9/9 για το ίδιο θέμα θα συνεδριάσουν εκτάκτως και οι πρυτάνεις.

Οι καθηγητές των ΤΕΙ, που είχαν ζητήσει επίσης από την κυβέρνηση αναμόρφωση του μισθολογίου τους, πρέπει να περιμένουν τις εξελίξεις στα πανεπιστήμια, δηλαδή το 2004, όπως προκύπτει από τη χτεσινή συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ομοσπονδίας του (ΟΣΕΠ) με τον υφυπουργό Παιδείας, Ν. Γκεσούλη. Ωστόσο, το προεδρείο της Ομοσπονδίας φαίνεται ικανοποιημένο από τη συνεργασία του με το υπουργείο, όπως βγαίνει και από την κοινή ανακοίνωσή τους και παρά τις τεράστιες ελλείψεις και την κατάφωρη υποβάθμιση στην οποία έχουν καταδικαστεί τα ΤΕΙ, αρκούνται να εντοπίσουν την ανάγκη για κάλυψη των αναγκών των ιδρυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ