Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Αντικομμουνιστικό κήρυγμα

Ναπολέων Μπαλάγκας, Πολύδροσο Αρτας. Την Κυριακή 11/8/2002 στην εκκλησία του Πολυδρόσου, κατά την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης προσφιλούς μας προσώπου, ο Αρχιμανδρίτης Πανάρετος από τη Μητρόπολη Πρέβεζας δεν αρκέστηκε απλά να κάνει το κήρυγμά του προς τους εκκλησιαζόμενους, αλλά ξαφνικά άρχισε να καταφέρεται κατά... των Μπολσεβίκων, λέγοντας ότι «οι εφημέριοι αυτών εξέδιδαν τις γυναίκες των αποκομίζοντας χρηματικά οφέλη»! Και ότι ο Γκορμπατσόφ με την Περεστρόικά του επανέφερε στο Χριστιανισμό! Ακόμη επιτέθηκε και κατά του Στάλιν, αποκαλώντας τον «σφαγέα» 60.000 Ρώσων. Με αυτά και με άλλα πολλά που είπε ανάγκασε πολλούς να φύγουν από το ναό, αγανακτισμένοι με τα λεγόμενά του.

Τον ανωτέρω Αρχιμανδρίτη καλό είναι να τον ανακαλέσει στην τάξη ο Μητροπολίτης Πρέβεζας και να παύσει στο εξής να κηρύττει το λόγο του θεού, κάνοντας αντικομμουνισμό. Βέβαια ο λαός του Πολυδρόσου δεν κάμπτεται από τέτοιου είδους φασιστικές τρομοκρατίες που κρύβονται πίσω από το πρόσωπο της Εκκλησίας και θα συνεχίζει να αγωνίζεται δημοκρατικά για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Ο τρομοκράτης Κίσινγκερ

Χρήστος Βαρυτιμιάδης, αντιστασιακός, Χαϊδάρι. Οι δηλώσεις του μηχανορράφου και ιντριγκαδόρου των πραξικοπημάτων, του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, σχετικά με την επικείμενη επίθεση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ στο Ιράκ (όπως διάβασα στον κυριακάτικο «Ρ» 25-8-02,), ότι «οι σύμμαχοι της Αμερικής πρέπει να πάρουν απόφαση να... "δράσουν", αλλιώς θα αποξενωθούν από τις ΗΠΑ...», μου θύμισε κάποιες άλλες «τρομοκρατικές θέσεις» του, τις οποίες ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να λησμονήσει ποτέ!

«Ο ελληνικός λαός - είπε - είναι ατίθασος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε, ίσως συνετιστεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματά του, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του ν' αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή, μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Τρομοκρατική αντεπανάσταση

Νίκος Καπριδάκης, Αρμένοι Χανίων. Η ατομική τρομοκρατία απορρίπτει τη συμμετοχή των μαζών στον αγώνα για την αυτοαπελευθέρωσή της. Αυτό ακριβώς θέλει και η πλουτοκρατία. Επομένως, η ατομική τρομοκρατία αντικειμενικά παίζει αντεπαναστατικό ρόλο. Και επειδή παίζει τέτοιο ρόλο θα 'ταν ηλίθια η αστική τάξη, αντεπαναστατική τάξη της εποχής μας, αν δεν την αξιοποιούσε σχετικά. Ετσι, μασκαρεύει την αντεπανάσταση σε, δήθεν, επανάσταση, δηλαδή εξισώνει «τα βρώμικα μούτρα της» με τα ψηλά ιδανικά της πραγματικής επανάστασης για να αποπροσανατολίζει και να παίζει ύπουλα τον αντεπαναστατικό ρόλο της. Για να μπορεί έτσι, να συνεχίζει την αντιδραστική πολιτική της που μας πάει πίσω στη βαρβαρότητα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2018-10-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2018-07-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2017-07-18 00:00:00.0)
Νέες καταγγελίες για υπονόμευση της Επανάστασης από τις ΗΠΑ (2008-07-03 00:00:00.0)
Προώθηση επιθετικής πολιτικής ενάντια στην Κούβα (2008-04-26 00:00:00.0)
Κάλλιο αργά παρά ποτέ (2005-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ