Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Νέες καταγγελίες για υπονόμευση της Επανάστασης από τις ΗΠΑ

ΑΒΑΝΑ.--

Η Κούβα, με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση των ΗΠΑ για ενθάρρυνση νέων αντεπαναστατικών προκλήσεων ως μέρος της στρατηγικής υπονόμευσής της για την ανατροπή της Επανάστασης.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τις τελευταίες βδομάδες το Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα έχει ενισχύσει τις παράνομες ενέργειές του, οργανώνοντας και χρηματοδοτώντας προκλητικές πράξεις ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα. Αναφέρει χαρακτηριστικά την πρόσφατη ομιλία του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Κάρλος Γκουτιέρες σε ομάδα αντιφρονούντων μέσω βιντεοδιάσκεψης. Επίσης, αποκαλύπτει τη συχνή επίσκεψη Αμερικανών διπλωματών σε σπίτια αρχηγών των αντιφρονούντων και τις επαφές μαζί τους, για να τους δοθούν οδηγίες.

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι έχει αποδείξεις ότι το Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα προτίθεται να οργανώσει κι άλλες παράνομες δραστηριότητες και ενθαρρύνει τους μισθοφόρους του στην Κούβα να προχωρήσουν σε δημόσιες προκλήσεις γύρω στις 4 Ιούλη, την ημέρα ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Κούβας απαιτεί να σταματήσει η οργάνωση, χρηματοδότηση και παρακολούθηση της εσωτερικής αντεπανάστασης που προωθεί το Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ και δηλώνει ότι η Κούβα δε θα ανεχθεί τη συνέχιση αυτών των προκλήσεων και των παράνομων πράξεων, που παρακινούνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ διά μέσου των διπλωματών της στην Αβάνα. Σημειώνει ότι καθιστά την αμερικανική κυβέρνηση υπεύθυνη για τις συνέπειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ