Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επίθεση με εκσκαφέα στην Ιερουσαλήμ

Κανονικά λειτουργούν και πάλι τα εμπορικά περάσματα στη Γάζα

Από τη χτεσινή επίθεση

Associated Press

Από τη χτεσινή επίθεση
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Πανικό προκάλεσε στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, νεαρός Παλαιστίνιος που με τον εκσκαφέα που οδηγούσε παρέσυρε λεωφορεία, αυτοκίνητα και πεζούς πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες δύο ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Από την ιδιόμορφη αυτή επίθεση, στην εμπορική οδό Χάιφα, σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί και τραυματίστηκαν 45. Την επίθεση καταδίκασε η Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ η κυβέρνηση της «Χαμάς» αρκέστηκε να τη χαρακτηρίσει «φυσική αντίδραση στα χρόνια βάσανα του παλαιστινιακού λαού».

Την ευθύνη για την επίθεση έσπευσαν να διεκδικήσουν οι «Ταξιαρχίες του αλ Ακσα», το «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» και μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση υπό την επωνυμία «Ταξιαρχίες απελευθέρωσης της Γαλιλαίας». Εντούτοις, οι ισραηλινές αρχές εκτιμούν, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, ότι επρόκειτο για «μεμονωμένη πράξη με πρωτοβουλία του δράστη», ο οποίος ήταν κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και είχε ποινικό μητρώο.

Την ίδια ώρα, στη Λωρίδα της Γάζας άνοιγαν, χτες, και πάλι τα εμπορικά μεθοριακά περάσματα Κάρνι, Σούφα και Ναχάλ Οζ και μεγάλα φορτία σιτηρών, άλλων τροφίμων, καυσίμων, αλλά και τα πρώτα φορτία τσιμέντου, τον τελευταίο χρόνο, εισέρχονταν στο παλαιστινιακό έδαφος. Αντίθετα, ένταση επικράτησε στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, στο νότο, όταν χιλιάδες Παλαιστίνιοι προσπάθησαν διά της βίας να εισέλθουν στο αιγυπτιακό έδαφος και οι Αιγύπτιοι μεθοριακοί φρουροί πυροβόλησαν στον αέρα για να τους διαλύσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ