Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Εβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους

«Εκρηξη» αγανάκτησης των αγροτών σημειώθηκε χτες το απόγευμα στην Αργολίδα. Οι πορτοκαλοπαραγωγοί από τα χωριά Ταναρίτι και Αργολικό, μη μπορώντας άλλο να ανεχθούν την κοροϊδία σε βάρος τους, πήραν την απόφαση και ξεσηκώθηκαν. Εβαλαν μπρος τα τρακτέρ τους και βγήκαν στους δρόμους του αγώνα.

Στήνοντας «μπλόκα» σε δύο σημεία, στο δρόμο Ναυπλίου - Αργους (έξω από το Αργος) και στον παραλιακό δρόμο Ναυπλίου - ΝέαςΚίου, οι αγρότες των δύο χωριών έστειλαν αγωνιστικό τελεσίγραφο στην κυβέρνηση: Το ποτήρι ξεχείλισε!

Αγανακτισμένοι από τα «παχιά» λόγια της κυβέρνησης για έγκαιρες αποζημιώσεις από τον παγετό του Γενάρη, που έπληξε την - ήδη χτυπημένη από την αντιαγροτική πολιτική που ακολουθούν κυβέρνηση και ΕΕ - παραγωγή τους, οι πορτοκαλοπαραγωγοί των δύο χωριών προσπέρασαν τις υπονομευτικές μεθοδεύσεις των υποταγμένων ηγεσιών της ΕΑΣ και της ΟΑΣ Αργολίδας και βγήκαν αγωνιστικά στο δρόμο, απαιτώντας να δοθεί άμεσα λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τη στιγμή που το πορτοκάλι δεν τραβιέται, οι χωματερές δεν παίρνουν αρκετές ποσότητες και οι εξαγωγές έχουν σταματήσει, οι παραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι και με την κυβερνητική αδιαφορία, καθώς πέρασε ήδη ένας μήνας από τον παγετό που έπληξε την περιοχή και... ακόμα ψάχνουν να δουν τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ για να κάνουν τις εκτιμήσεις!

Οι ΠΑΣΟΚοΣΥΝεταίροι της περιοχής, αιφνιδιασμένοι από αυτή την κίνηση των αγροτών, «ξαμολήθηκαν» στα σημεία των μπλόκων και με κινήσεις πανικού επιχείρησαν να αποτρέψουν τους αγρότες από κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία. Ετσι, για ακόμα μια φορά «επιστράτευσαν» τα γνωστά τερτίπια που χρησιμοποιούν κατά καιρούς με στόχο να διαλύσουν από τα μέσα τον αγώνα. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να προτείνουν στους αγρότες να δημιουργήσουν επιτροπές που θα επισκεφθούν το νομάρχη ή ακόμα και να σταματήσουν σήμερα (σ.σ. χτες) και να ξαναβγούν αύριο (δηλαδή σήμερα)!

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας, με επικεφαλής τον γραμματέα ΑνδρέαΒασιλείου, πήγε χτες στα μπλόκα, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος. Εκεί, κάλεσε τους αγρότες να συντονιστούν «από τα κάτω» για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής και «να βγάλουν συμπεράσματα απ' την πολιτική που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ. Και με αυτά τα κριτήρια να υπερψηφίσουν στις εκλογές το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ