Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γερμανική συμπαράσταση για τις οφειλές της Κατοχής

Αντιπροσωπεία γερμανικών συλλόγων δραστηριοποιούνται στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Γερμανών πολιτών για τα εγκλήματα των ναζιστών κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ελλάδας αλλά και συμπαράστασης προς τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Σε χτεσινή συνέντευξη που οργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα και άλλες οργανώσεις, οι εκπρόσωποι των παραπάνω γερμανικών συλλόγων αναφέρθηκαν στο ζήτημα των αποζημιώσεων και της απόδοσης των γερμανικών οφειλών στη χώρα μας. Αναφέρθηκαν, ειδικότερα, στις δικές τους προσπάθειες για την ενημέρωση της κοινής γνώμης των Γερμανών, για το δίκαιο του ελληνικού αιτήματος, που αρνείται το γερμανικό δημόσιο.

Από την άλλη, ο ΓΓ του Εθνικού Συμβουλίου Ε. Μαχαίρας ενημέρωσε και για τις ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη (ΠΑΣΟΚ) όχι μόνο γιατί δε θέτει το ζήτημα, όπως ζητά η γερμανική κυβέρνηση, αλλά και παρεμπόδισε την υλοποίηση της ιστορικής απόφασης του ΑΠ για την κατάσχεση περιουσίας του γερμανικού δημοσίου. Κάτι που οι εκπρόσωποι των γερμανικών συλλόγων αναγνώρισαν ότι, βεβαίως, έχει συμβολική αξία.

Την αντιπροσωπεία των αντιφασιστών Γερμανών δεξιώθηκε ο Δήμος Καισαριανής και ο δήμαρχος Γιώργος Κατημερτζής, μετά από επίσκεψη στο Σκοπευτήριο για απότιση φόρου τιμής στα θύματα του ναζισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ