Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στόχος ψηφοθηρίας οι έκτακτοι

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στο δημόσιο, με το οποίο όμως διαιωνίζεται η ομηρία των εκτάκτων του δημοσίου, αφού ούτε και τώρα λύνεται το θέμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Κ. Σκανδαλίδης, ισχυρίστηκε ότι με το νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία «φαλκίδευση του ΑΣΕΠ», αλλά αντίθετα αποκεντρώνεται, ενισχύεται και επιταχύνονται οι διαδικασίες. Είπε ότι δεν καταργείται ο γραπτός διαγωνισμός, αλλά δίνεται η ευχέρεια στο ΑΣΕΠ, εάν δεν μπορεί για αντικειμενικούς λόγους να κάνει γραπτό διαγωνισμό μέσα σε πέντε μήνες από τότε που θα το ζητήσει κάποιος οργανισμός, τότε να προχωράει στην πλήρωση των θέσεων με τη διαδικασία των κριτηρίων. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στ. Μπένος στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης με αλλαγή που έφερε μείωσε κατά 50% την ισχύ των μορίων της προϋπηρεσίας για το διορισμό σε θέση που απαιτεί προϋπηρεσία.

Παρεμβαίνοντας στην επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, τόνισε ότι η ουσία των διατάξεων προοιωνίζεται πως ένας μεγάλος αριθμός των εκτάκτων του δημοσίου θα μείνει εκτός των ρυθμίσεων και το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή προεκλογικά θα έρθει η κυβέρνηση να παρέμβει στο θέμα. Ολα αυτά, είπε, γιατί η κυβέρνηση δε θέλει να ρυθμίσει ριζικά το ζήτημα, ενώ αναπτύσσοντας την πρόταση του Κόμματος τόνισε: «Εμείς κάνουμε μία πρόταση η οποία είναι λογική: Να κοιτάξουμε τι ανάγκες έχει όλος ο δημόσιος και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, να υπάρξουν οργανισμοί, να γίνουν προκηρύξεις και να συμπληρωθούν αυτές οι θέσεις, ξεκινώντας από τη μονιμοποίηση των ήδη υπαρχόντων εκτάκτων, εφόσον βέβαια καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Από εκεί και πέρα να σταματήσει το κακό και να χρησιμοποιούμε εκτάκτους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μόνο για εποχιακές ανάγκες. Αντί γι' αυτό η κυβέρνηση ανακυκλώνει το ζήτημα γιατί χρειάζεται την ομηρία των υπαλλήλων για ψηφοθηρικούς λόγους και γιατί δουλεύουν σαν είλωτες».

Οσον αφορά την αναγνώριση προϋπηρεσίας και από τον ιδιωτικό τομέα είπε ότι θα οδηγήσει στο φαινόμενο όποιος τα έχει καλά με τον εργοδότη του να παίρνει πιστοποιητικό προϋπηρεσίας. Καταλήγοντας είπε ότι «δεχόμαστε την εμπειρία μόνο ως έκτακτο γεγονός για να τακτοποιήσουμε τους εκτάκτους του δημοσίου και όχι για να περάσει μέσα ο ιδιωτικός τομέας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπέρ της συνέντευξης υπό προϋποθέσεις (2005-11-15 00:00:00.0)
Νέο σύστημα προσλήψεων (2004-06-18 00:00:00.0)
Διατηρείται η ομηρία χιλιάδων υπαλλήλων (2002-09-11 00:00:00.0)
Κυβερνητικός εμπαιγμός χωρίς όρια (2002-02-19 00:00:00.0)
Κόντρες γύρω από την τροπολογία για τις μονιμοποιήσεις (2000-08-24 00:00:00.0)
Βασιλεύει το "εκσυγχρονιστικό" ρουσφέτι (1997-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ