Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟ
Νέο σύστημα προσλήψεων

Την αντικατάσταση του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού με ένα νέο μεικτό σύστημα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, ανακοίνωσε χτες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού Γ. Βέης. Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθεί από ένα τεστ δεξιοτήτων και ικανοτήτων, ο βαθμός του οποίου θα συνυπολογίζεται στα μόρια που ισχύουν και σήμερα (όπως η εμπειρία, η γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κλπ.) και θα κρίνουν ποιοι θα προσλαμβάνονται στο Δημόσιο. Το τεστ θα πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ αναμένεται να εφαρμοστεί μέσα στο 2004.

Στο μεταξύ, στις 10 και 11 Ιούλη, Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθεί ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 3.455 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο. Οι υποψήφιοι ανέρχονται στους 122.858, που σημαίνει ότι θα προσληφθεί ένας στους 36. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Οι υποψήφιοι θα δώσουν πρώτα εξετάσεις και ακολούθως ανάλογα με τη βαθμολογία θα επιλέξουν τις πιθανές θέσεις διορισμού τους. Ο Γ. Βέης εκτίμησε ότι η βαθμολόγηση των γραπτών θα ξεκινήσει στις 10 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι 28.478 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 1.810 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. 14.990 θα διεκδικήσουν 1.063 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 79.390 θα διαγωνιστούν για 582 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ανακοίνωσε χτες την εφαρμογή ενός νέου εντύπου αυτοβαθμολόγησης που θα κληθούν να συμπληρώνουν οι υποψήφιοι εποχιακοί υπάλληλοι για την πρόσληψή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ