Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λεφτά για πέταμα

Δεν είναι δα και ιδιαίτερα συνηθισμένο και πολύ περισσότερο σοβαρό το φαινόμενο να τοποθετείς χλοοτάπητα σε ένα νεότευκτο ή πλήρως ανακαινισμένο στάδιο όπως το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και μετά από λίγες μέρες να τον αποσύρεις και ουσιαστικά να τον πετάς στα σκουπίδια, επειδή είναι σχεδόν αδύνατη η επανατοποθέτησή του.

Κι όμως αυτό έγινε μετά τη λήξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου την περασμένη βδομάδα όπου τα στελέχη της «Αθήνα 2004» μάς ενημέρωναν με διθυραμβικές φράσεις για την ταχύτητα ολοκλήρωσης και αρτιότητας των έργων, συμπεριλαμβανομένης και της τοποθέτησης του χλοοτάπητα. Ομως - όπως αναφέρουν πληροφορίες - ο χλοοτάπητας αφαιρέθηκε προκειμένου να γίνει η ανάλογη επίστρωση όλων εκείνων των υλικών που θα δεχτούν τελικά τον χλοοτάπητα αλλά και για να συνεχιστούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του μεγάλου «πηγαδιού» στο κέντρο του γηπέδου όπου θα φιλοξενηθεί η κεντρική εκδήλωση της τελετής έναρξης των αγώνων.

Το κόστος για την εγκατάσταση ενός χλοοτάπητα σε ένα τέτοιο γήπεδο, στην πιο οικονομική εκδοχή είναι 10 ευρώ το τετραγωνικό. Στα 12 στρέμματα που αντιστοιχούν στο γήπεδο, το κόστος φτάνει τουλάχιστον τα 120.000 ευρώ... Να 'χουμε να πληρώνουμε δηλαδή. Οπως και στην περίπτωση του στεγάστρου Καλατράβα, ο οποίος μόλις χτες είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι άξιζε να τη χρυσοπληρώσουμε. Το πόσο κόστισε βέβαια δεν το είπε, αυτό θα το μάθουμε όταν θα την πληρώνουμε μετά τους αγώνες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ