Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ
Κατηγορηματικά «όχι», αλλά και «ανοιχτά» ενδεχόμενα

Δεν υπάρχει καμία απόφαση για την αναγκαστική συγκέντρωση των άστεγων και των τοξικομανών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων επέμενε και χτες ο υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κωνσταντόπουλος. Πάντως, χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον «τρομονόμο», επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένας τόπος κράτησης «που μόλις ξεκίνησε να κατασκευάζεται στον Ασπρόπυργο», μόνο που διευκρίνισε ότι αφορά τους παραβάτες που θα βρεθούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Φλας 96», ο Γ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι το υπουργείο Υγείας μετά την κυβερνητική αλλαγή ενεργοποίησε έναν - κατά την έκφρασή του - «κοιμώμενο οργανισμό», το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας (ΕΚΑΚΒ) και τη «Γραμμή 197». Αν και οι δηλώσεις του υφυπουργού απέχουν παρασάγγας απ' την πλήρη ενεργοποίηση των παραπάνω δομών, ο Γ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε: «Εμείς στο συγκεκριμένο θέμα, ως υπεύθυνο υπουργείο το οποίο ασχολούμαστε με τα άτομα τα οποία κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό και βρίσκονται είτε κάτω από τα όρια της φτώχειας, είτε βρίσκονται σε κατάσταση επαιτείας, είτε έχουν οποιοδήποτε άλλον κοινωνικό κίνδυνο, γι' αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει ένα ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Μπ. Παπαναγιώτου ότι το «θέμα προέκυψε από τη στιγμή που τέθηκε θέμα ν' οδηγηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε κάποιες συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στο Θριάσιο Πεδίο στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», ο Γ. Κωνσταντόπουλος αντέτεινε: «Δεν έγινε κανένας συντονισμός για τέτοιο θέμα και δεν υπάρχει καμία απόφαση. Υπάρχει απ' ό,τι ξέρω και από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απόφαση για κάποιους ξένους οι οποίοι θα έχουν κάποια ίσως παραπτωματική συμπεριφορά, για τους οποίους ίσως θα γίνει κάτι, δεν το γνωρίζω. Μιλώ για τους ανθρώπους οι οποίοι ήδη υπάρχουν γύρω μας και για τους οποίους έχουμε εκπονήσει ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο με τη γραμμή 197 να έχουν άμεση κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη με κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ