Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΛΕΣΠΕΡΟΓΛΟΥ
Συνεχίζεται με μάρτυρες υπεράσπισης

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης Γ. Βότση, Μ. Γλέζου και Ν. Γιαννόπουλου, συνεχίστηκε χτες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείου Αθηνών η δίκη του Αβρ. Λεσπέρογλου για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του αστυφύλακα Γ. Ψαρουδάκη τον Οκτώβρη του 1982.

Ο δημοσιογράφος Ν. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει τον Μάρτιο του 2001 στην Ιορδανία για να πάρει συνέντευξη από τον Παλαιστίνιο Ναντίμ Ριζμάουι, στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου, για την υπόθεση Λεσπέρογλου, αλλά συνελήφθη από τις ιορδανικές αρχές, ενώ στην ανάκριση αμέσως μετά τη σύλληψη παραβρισκόταν και εκπρόσωπος των ΗΠΑ. Ο Ν. Γιαννόπουλος απέδωσε τη σύλληψή του στο ενδιαφέρον των ξένων μυστικών υπηρεσιών για την υπόθεση Λεσπέρογλου και στόχευαν να εμποδίσουν τον κατηγορούμενο να συγκεντρώσει αποδεικτικό υλικό.

Ενταση δημιουργήθηκε, όταν, σε μια σπάνια περίπτωση στα δικαστικά χρονικά, ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε να αποχωρήσουν από την αίθουσα όλες οι γυναίκες που κάθονταν στις δύο πρώτες σειρές καθισμάτων, επειδή θεώρησε ως προσβλητική για το πρόσωπό του μια φράση που άκουσε να λέγεται από μια γυναίκα. Τελικά, αποχώρησαν όλες οι γυναίκες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ