Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράταση για το Εθνικό Κτηματολόγιο

Στην παράταση της 2ης Ανάρτησης Προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων και της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων και προσφυγών για 51 περιοχές όπου συντάσσεται το Εθνικό Κτηματολόγιο, προχώρησε χτες η «Κτηματολόγιο ΑΕ». Για 46 από τις περιοχές αυτές η προθεσμία έληγε σήμερα και τώρα λήγει στις 30 του Σεπτέμβρη, ενώ για άλλες 5 περιοχές που έληγε στις 17 του Σεπτέμβρη, τώρα λήγει στις 17 του Οκτώβρη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η φάση της 2ης Ανάρτησης είναι πολύ σημαντική, καθώς όσοι από τους ιδιοκτήτες χάσουν την προθεσμία και δεν υποβάλουν ένσταση, σε περίπτωση λαθών θα πρέπει να κινηθούν δικαστικά για τη διόρθωσή τους μέσα σε διάστημα 5 ετών. Σύμφωνα επίσης με το νόμο, στην περίπτωση που για δικαιώματα σε ακίνητα αυτών των περιοχών δεν έχει υποβληθεί καθόλου δήλωση ιδιοκτησίας, αυτό θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος της εξέτασης των ενστάσεων και των προσφυγών από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή που τοποθετείται τώρα στα τέλη Νοέμβρη - μέσα Δεκέμβρη. Σε διαφορετική περίπτωση, ο δικαιούχος θα πρέπει πάλι να αναγνωρίσει τα δικαιώματά του εντός πενταετίας μέσω δικαστικής οδού, ενώ για όλο αυτό το διάστημα δε θα μπορεί να πουλήσει το ακίνητο, να το χτίσει ή να αποζημιωθεί αν αυτό απαλλοτριωθεί. Σημειώνεται, τέλος, ότι μέσα στο 2003 θα γίνει η Γ' και οριστική ανάρτηση και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πάρουν προσωρινούς τίτλους πληρώνοντας από 30 ως 880 ευρώ, ανάλογα με την αντικειμενική αξία τους.

Οι περιοχές των οποίων η 2η ανάρτηση λήγει στις 30 του Σεπτέμβρη είναι: Δήμος Μεσολογγίου, Δήμος Αργους, Αστρος Κυνουρίας, Δολιανά, Φιλοθέη Αρτας, Αγιος Δημήτριος Αττικής, Γέρακας, Χαλάνδρι, Ζωγράφου, Καισαριανή, Μαγούλα, Ελευσίνα, Ορχομενός Βοιωτίας, Καλαμπάκι Δράμας, Δημοτικό Διαμέρισμα Αλεξάνδρου, Δοξάτου Δράμας, Πάτμου, δημοτικά Διαμερίσματα Αργασίου, Βασιλικού, Καλαμακίου και Παντοκράτορος Ζακύνθου, Λεχαινά, Ασπροκλήσι, Σαγιάδα, Φιλιάτες και Πλαίσιο Θεσπρωτίας, Πανόραμα και Πυλαία Θεσσαλονίκης, Ελευθερούπολη, Ελευθερές, Νέα Πέραμος και Φίλιπποι Καβάλας, Αγναντερό Παμίσου Καρδίτσας, Προάστιο Σελλάνων Καρδίτσας, Πολύκαστρο και Πευκοδάσος Πολυκάστρου Κιλκίς, Αλοννήσου, Σκιάθου, Αγίας Κυριακής και Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, Μαρτίνου Φθιώτιδας, Αμυνταίου, Λακκιάς και Πεδινού Φλώρινας, Νέου Μαρμαρά και Συκέας Χαλκιδικής.

Οι περιοχές των οποίων η 2η ανάρτηση λήγει στις 17 του Οκτώβρη είναι: Πτολεμαΐδας και Δήμων Λευκάδας (Δημοτικά διαμερίσματα Λευκάδας, Απολπαίνης, Τσουκαλιωτών) και Σφακιωτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόστιμα και εκβιασμοί για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις (2019-10-01 00:00:00.0)
Από σήμερα το νέο χαράτσι στη λαϊκή κατοικία (2014-08-01 00:00:00.0)
Παράταση στην ιδιωτικοποίηση (2012-06-22 00:00:00.0)
Πρώτες ανακοινώσεις ιδιοκτησιών (1999-01-09 00:00:00.0)
Τελευταία μέρα για υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας (1997-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ