Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΝΕΟΛΑΙΑ
Από την Τετάρτη στην Πανεπιστημιούπολη

Την Τετάρτη θα ανάψουν τα φώτα της «κόκκινης πολιτείας» στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων, στην Αθήνα, στο κεντρικό τετραήμερο κορύφωσης του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα διαρκέσει μέχρι και τις 21 Σεπτέμβρη. Το Σάββατο 21/9 θα μιλήσει στο Φεστιβάλ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 9 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, ενώ στον ίδιο χώρο θα μιλήσει την Παρασκευή 20/9, στις 9.30 μ.μ., ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στους πολλούς χώρους του φετινού Φεστιβάλ υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα ενώ θα πραγματοποιηθούν και τρεις συζητήσεις για επίκαιρα θέματα.

Οι συζητήσεις

Την Τετάρτη 18/9, στις 8.00 μμ έχει θέμα: «Το κίνημα κατά της καπιταλιστικής "παγκοσμιοποίησης"». Συμμετέχουν ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Casadio Mauro, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Εργασίας της Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας RDB CUB Ιταλίας, ο Jef Bruynseels, συνδικαλιστής, μέλος της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας FGTB - Anvers, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Λεκάτης.

Την Πέμπτη 19/9, επίσης στις 8.00 μμ, έχει θέμα: «Ενα χρόνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, τι σημαίνει για τους λαούς η αντιτρομοκρατική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών», και συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμουνιστικών - εργατικών κομμάτων Μέσης Ανατολής και Μεσογείου. Συγκεκριμένα: ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Tunc Tatoglu από το ΚΚ Τουρκίας, ο Shafi I. H. I Elsalahout, από το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, καθώς και ένας εκπρόσωπος του ΚΚ Ιράκ.

Την Παρασκευή 20/9, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με το ίδιο θέμα, όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Κομμουνιστικών Κομμάτων της Λατινικής Αμερικής. Συγκεκριμένα, στο πάνελ θα είναι οι: Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Jiame Cadano Roidan από το ΚΚ και την ΚΝ Βενεζουέλας, Camilo Hernandez Suarez από το ΚΚ και την ΚΝ Κούβας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Αλέπης.

Μεγάλες Συναυλίες

Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ θα δώσουν συναυλίες οι: Β. Παπακωνσταντίνου, Δ. Τσακνής - Λ. Μαχαιρίτσας - «Κίτρινα Ποδήλατα», «Domenica», «Apurimac», «Μωρά στη Φωτιά», «Ακρως Απόρρητον», Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Αττικα», «Δυτική Οχθη», Σ. Βαζούρα κι ακόμα, αφιέρωμα στα τριάντα χρόνια από το θάνατο του Γιάννη Παπαϊωάννου με τον Α. Παπαϊωάννου και την Χ. Λαμπράκη.

Την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, θα δώσουν συναυλίες οι: Π. Κατσιμίχας, Π. Θαλασσινός, Μ. Πασχαλίδης, Σ. Βαμβακάρης - Ε. Αλλέλου - Γ. Παπαβασιλείου - Δ. Αναγνωστόπουλος, Γ. Χριστοδούλου, Δ. Τσεκούρας - Κ. Παπακωνσταντίνου, «Εφτά Πέπλα», «Κιλιμάντζαρο», «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό», «Blues Berger», Μ. Κακέπης κι, ακόμα, αφιέρωμα σε μελοποιημένους Ελληνες ποιητές με τον Τ. Κωνσταντακόπουλο.

Την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, στις σκηνές του Φεστιβάλ θα παίξουν οι: «Πυξ Λαξ», Ν. Ζιώγαλας - Αν. Μουτσάτσου, Μ. Φάμελος, Χ. Κροκίδης, Αγάθωνας, «Αντίθεσις», «Ενοχο Λα», «Παλαϊνά Σεφέρια», ενώ θα γίνουν αφιερώματα στο πολιτικό λαϊκό τραγούδι με τον Δ. Κοντογιάννη (επιμέλεια του Νέαρχου Γεωργιάδη) και στο ελληνικό έντεχνο τραγούδι με την Ορχήστρα Ν. Ιωνίας.

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, συναυλίες θα δώσουν οι: Δ. Μητροπάνος, Λ. Χαλκιάς, Μ. Δημητριάδη - Γ. Θωμόπουλος, Β. Λέκκας, Β. Κορακάκης, Γ. Βέη, Λ. Παπαδόπουλος, «Magic de spell», «GBS», «Φιλμ», «Ανάπλους» και θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Κώστα Μάντζιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από σήμερα και για τρεις μέρες μεταφέρει τον παλμό του στη Θεσσαλονίκη (2022-09-15 00:00:00.0)
Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αφιερώματα και ενδιαφέρουσες συζητήσεις (2020-08-01 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη (2016-09-04 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις (2012-08-18 00:00:00.0)
Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ (2008-09-17 00:00:00.0)
Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον μας, το σοσιαλισμό (2008-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ