Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παραπαίουν τα... μεγαθήρια

Το μυαλό στην έναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων φαίνεται να είχαν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων, αφού οι υποχρεώσεις τους στα εγχώρια πρωταθλήματα επιφύλασσαν δυσάρεστες εκπλήξεις για τους περισσότερους από αυτούς.

Τα προβλήματα και η άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν οι δυο «κυρίες», Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Λεβερκούζεν, κάνουν τον Ολυμπιακό να... κρυφοχαμογελάει ενόψει των αναμετρήσεών τους για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού Λεβερκούζεν γνώρισε βαριά ήττα και μάλιστα εντός έδρας από το νεοφώτιστο Ανόβερο με 3-1. Η ομάδα του Τοπμέλερ παρουσίασε σημαντικές αμυντικές αδυναμίες και με αυτή την ήττα κατρακύλησε στη 13η θέση της βαθμολογίας. Προβλήματα όμως έχει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στην Πρέμιερ Λιγκ, αυτή τη φορά από τη Λιντς με 1-0 και πλέον βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, σε πιο καλή κατατάσταση δείχνει να είναι η Μακάμπι Χάιφα, όπου στην πρεμιέρα του ισραηλινού πρωταθλήματος επικράτησε της Χάποελ Κφαρ Σαβά με 5-0.

Στον όμιλο της ΑΕΚ η σημερινή αντίπαλος της ελληνικής ομάδας, Γκενκ, έκανε επίδειξη δύναμης ενόψει της πρώτης της εμφάνισης σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού συνέτριψε με 4-1 τη Λομέλ για την 5η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος. Αντίθετα, Ρόμα και Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκαν σε πιο δύσκολες καταστάσεις. Η Ρόμα έχασε από την Μπολόνια με 2-1 και βρίσκεται στη 12η θέση της βαθμολογίας. Στην Ισπανία μια διακοπή ρεύματος στο 34` έσωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού διεκόπη ο αγώνας με την Μπέτις. Η αντίπαλος της ΑΕΚ έχανε εκείνη τη στιγμή με 1-0. Οι Μαδριλένοι βρίσκονται στην 8η θέση.

Απογοητευτική όμως ήταν και η εικόνα που παρουσίασε για μια ακόμη φορά η αντίπαλος της Ξάνθης στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Λάτσιο. Η ομάδα της Ρώμης γνώρισε την ήττα εντός έδρας από την Κίεβο με 3-2. Σε λευκή ισοπαλία υποχρεώθηκε η αντίπαλος του Ηρακλή, Ανόρθωση, εκτός έδρας με τη Σαλαμίνα, αλλά εντούτοις παραμένει στη 2η θέση της βαθμολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ