Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Νεκρός και ο δεύτερος εργάτης της ΔΕΗ

Πατέρας δύο παιδιών και μόνο 39 χρόνων είναι ο εργάτης που προστέθηκε στη μαύρη λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων στους χώρους δουλιάς. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Τσουκαλά, τον δεύτερο από τους εργάτες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη που «λούστηκε» με καυτή λάβα πριν από περίπου 10 μέρες και έχασε τη μάχη με το θάνατο το περασμένο Σάββατο.

Ο Π. Τσουκαλάς ήταν ο δεύτερος νεκρός εργάτης μετά τον Ηλία Μπαρλαμπά από το δυστύχημα στη Μεγαλόπολη. Θύματα και οι δύο της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της συνακόλουθης εντατικοποίησης της δουλιάς προκειμένου να αυξάνονται πάση θυσία τα κέρδη σε καθεστώς απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Η κηδεία του έγινε χτες σε εξαιρετικά βαρύ και φορτισμένο κλίμα και τραγικές φιγούρες τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Υπενθυμίζουμε ότι ακόμα δύο εργαζόμενοι, ο Γιώργος Κουρέτας και ο Κώστας Παπαγεωργίου, νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ, έχοντας διαφύγει τουλάχιστον τον κίνδυνο.

Χτες οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας ενώ σήμερα θα γίνουν προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων Εργαζομένων, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, προκειμένου να διεκδικήσουν από τη διεύθυνση της επιχείρησης την ύπαρξη (όπου δεν υπάρχουν) και την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.

Οπως αποκάλυψε ο «Ρ» την Κυριακή, ο αριθμός των νεκρών για το 2002 έχει ήδη ξεπεράσει τους 100, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου. Από την άλλη, το ίδιο ανατριχιαστικός είναι και ο επίσημος αριθμός με τους 70 νεκρούς εργάτες μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Είναι η απάντηση στις δεκάδες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, η οποία κάθε φορά «στα χαρτιά» αυξάνει τους ελέγχους, αλλά και διάφορων εργοδοτικών- κυβερνητικών συνδικαλιστών, που κόπτονται από τα γραφεία τους για τις ζωές των εργατών. Ακόμα όμως και ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι σχετικός καθώς δεκάδες ακόμα εργάτες θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους χωρίς να καταγράφονται πουθενά, δείγμα και αυτό της κυβερνητικής ευαισθησίας αφού δεν υπάρχει ούτε μηχανισμός καταγραφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ