Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ»
Νέες απολύσεις

Σε νέες απολύσεις, άλλων 4 εργαζομένων, προχώρησε την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη η διοίκηση της «ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ», μία μόλις μέρα μετά την 24ωρη απεργία των εργαζομένων της επιχείρησης, οξύνοντας με τον τρόπο αυτό την ήδη τεταμένη και άσχημη κατάσταση που επικρατεί και οδηγώντας το Σωματείο Εργαζομένων σε νέα 24ωρη απεργία που ξεκινά σήμερα το πρωί.

Εκτός από τη σημερινή 24ωρη απεργία, το σωματείο έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας αύριο (Τετάρτη), απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην προκλητικότητα της εργοδοσίας που χωρίς συζήτηση με το σωματείο εργαζομένων προχωρεί σε συνεχείς απολύσεις, κλείνει τμήματα του εργοστασίου και συρρικνώνει την παραγωγή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων, η στάση αυτή του κ. Εμφιετζόγλου αποτελεί το προοίμιο της διακοπής της λειτουργίας της μεγάλης αυτής παραγωγικής μονάδας της Β. Ελλάδας και τη μετατροπή της σε εμπορική επιχείρηση.

Μπροστά στον φανερό αυτό κίνδυνο, μέλη της διοίκησης του σωματείου δηλώνουν ότι η κινητοποίηση των εργαζομένων για τη ματαίωση των επικίνδυνων αυτών σχεδίων πρέπει να κλιμακωθεί και να συνδυαστεί με ουσιαστική παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος γενικά, γιατί, όπως τονίζουν, μόνο ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων μπορεί να αποτρέψει τις εξελίξεις αυτές που οδηγούν στη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ