Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
TVX GOLD
Βασιλεύει η εντατικοποίηση

Κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εξακολουθούν να εργάζονται οι μεταλλωρύχοι της TVX, παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις που έχει απευθύνει προς την εταιρία η Επιθεώρηση Μεταλλείων. Τα σωματεία εργαζομένων με πρόσφατο έγγραφό τους κάλεσαν το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει μέσω των υπηρεσιών του σε νέους ελέγχους και να στηρίξει το αίτημά τους για βελτίωση των συνθηκών δουλιάς.

Οπως αναφέρει ο Ε. Ατζαμής, πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλωρύχων, «η δουλιά έχει εντατικοποιηθεί, επειδή η εξορυκτική δραστηριότητα έχει επικεντρωθεί σε ένα σημείο, στις Μαύρες Πέτρες, κάτω από τον οικισμό της Στρατονίκης. Για να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλιάς, πρέπει να μειωθεί η δραστηριότητα της εταιρίας».

Ομως η εταιρία αδιαφορεί και συνεχίζει την ασύδοτη δράση της, έχοντας τις ευλογίες της κυβέρνησης. Δεν παίρνει μέτρα, παρά το γεγονός ότι ακόμη και το Μονομελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου υιοθέτησε τις καταγγελίες των εργαζομένων, αφού απέρριψε ως αβάσιμη την αγωγή της TVX, με την οποία η εταιρία ζητούσε να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν την περίοδο του Ιουνίου.

«Η ανθρώπινη ζωή, η ασφάλεια των εργαζομένων και η υγεία τους προσφέρονται θυσία στο βωμό της εξασφάλισης ακόμη μεγαλύτερων κερδών για την πολυεθνική που ληστεύει τον ορυκτό πλούτο της Χαλκιδικής, με τη στήριξη της κυβέρνησης», σημειώνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος νομάρχης Χαλκιδικής της ΝΑΣ, Νίκος Παρθενιώτης. Μάλιστα καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν επιτέλους συμπεράσματα και να βρεθούν στο πλευρό όσων αγωνίζονται για να μπει φρένο στην ασύδοτη δράση του μεγάλου κεφαλαίου, που χτυπά εξίσου το δικαίωμα στη ζωή και των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ