Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
Γιόρτασε μόνο η ... ταλαιπωρία!

Εντονο κυκλοφοριακό κομφούζιο από τους πειραματισμούς της κυβέρνησης, η οποία αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα

Σε φαρσοκωμωδία του χειρίστου είδους εξελίχτηκε τελικά το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για δυόμισι ώρες στο μικρό δακτύλιο - και μάλιστα σε ώρες αιχμής και χωρίς επαρκή ενημέρωση του κοινού - που εφάρμοσε χτες το πρωί η κυβέρνηση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Βδομάδα Μετακίνησης. Οδηγοί και επιβάτες έζησαν μια απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς όσοι διαμένουν στις περιοχές εντός του μικρού δακτυλίου δεν μπορούσαν μέχρι τις 9 π.μ. να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους, ενώ όσοι κατευθύνονταν προς το μικρό δακτύλιο είχαν εγκλωβιστεί για ώρες σε ένα απερίγραπτο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Παράλληλα, τα υπάρχοντα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρότι χτες κυκλοφορούσαν δωρεάν, αποδείχτηκαν ανίκανα να απορροφήσουν την επιβατική κίνηση και να εξυπηρετήσουν τους εργαζομένους...

Αποδείχτηκε επομένως περίτρανα κάτι που η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δε θέλει να το καταλάβει: Οτι το κυκλοφοριακό πρόβλημα δε λύνεται ούτε με ευχολόγια, ούτε με μέτρα- «ασπιρίνες».

Τα ίδια μάλιστα τα κυβερνητικά στελέχη, ιδιαίτερα θορυβημένα από το κομφούζιο που δημιουργήθηκε χτες το πρωί στην Αθήνα, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Το ΥΠΕΧΩΔΕ με μια πρόχειρη και τουλάχιστον αστεία ανακοίνωση- παραλήρημα και θέλοντας να αποδείξει ότι τάχα το μέτρο της απαγόρευσης είχε ευεργετική επίδραση στην ατμοσφαιρική ρύπανση υποστηρίζει τα εξής: «Για τους δευτερογενείς ρύπους (διοξείδιο του αζώτου, διοξείδιο του θείου και όζον) που έχουν σημαντικότερη επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία, κατά τις πρωινές ώρες, δηλαδή 7-9, οι τιμές καταγράφηκαν στο μισό και λιγότερο, από τις μέσες τιμές που παρατηρούνται στους ίδιους σταθμούς και τις ίδιες ώρες σε μέση ετήσια βάση. Παρατηρήθηκε αύξηση στο μονοξείδιο του άνθρακα κατά περίπου 50%, η οποία πιθανότατα προήλθε από την κυκλοφοριακή συσσώρευση στις εισόδους του δακτυλίου. Ωστόσο η αύξηση αυτή θεωρείται ως μη αξιοσημείωτη, καθώς γενικά οι τιμές του μονοξειδίου του άνθρακα βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τα οποία δε θεωρούνται βλαπτικά για την ανθρώπινη υγεία»!

Αιδώς Αργείοι! Από πού κι ως πού λιγότερο βλαπτικός για την υγεία ο ρύπος του μονοξειδίου του άνθρακα απ' ό,τι οι άλλοι ρύποι; Από πού κι ως πού οι υπόλοιπες συγκρίσεις; Δεν ξέρουν οι αρμόδιοι του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι η αιχμή για το διοξείδιο του αζώτου αρχίζει μετά τις 9 π.μ. και ότι το όζον «χτυπάει» τα προάστια και όχι εντός του μικρού δακτυλίου;

Την αποτυχία των περιοριστικών μέτρων υποχρεώθηκε να ομολογήσει και ο υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, Χρ. Βερελής, αλλά για να δικαιολογήσει κιόλας την κυβερνητική απόφαση επικαλέστηκε την ενημέρωση του επιβατικού κοινού από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τις εφημερίδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ