Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η κινηματογραφική παιδεία στη Δράμα

Ξεκινούν σήμερα στο αμφιθέατρο του Ωδείου της Δράμας οι εργασίες της διημερίδας για την κινηματογραφική παιδεία που οργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους.

Στη σημερινή, πρώτη μέρα, οι εισηγητές θα αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους για την ανάγκη ίδρυσης Κρατικής Σχολής Κινηματογράφου σε ανώτατο εκπαιδευτικό επίπεδο. Τη φιλοσοφία που θα πρέπει να διέπει το πρόγραμμα μιας τέτοιας σχολής. Τις ειδικότητες. Τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας. Την ενσωμάτωση σε αυτήν των σύγχρονων τρόπων διδασκαλίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εισηγήσεις των ξένων προσκεκλημένων που θα μεταφέρουν την εμπειρία από χώρες με μεγάλη κινηματογραφική κουλτούρα και εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, ο Μιχαήλ Ιλιένκο, κοσμήτορας της έδρας σκηνοθεσίας της Θεατρικής και Κινηματογραφικής Ακαδημίας του Κιέβου, θα μιλήσει για το σοβιετικό μοντέλο που εξακολουθεί να ισχύει στην πρώην ΕΣΣΔ. Ο Φ. Τσίτος και ο Σ. Ταραβήρας θα αναλύσουν το γερμανικό μοντέλο, όπως το εφαρμόζουν οι σχολές του Μονάχου και του Βερολίνου και η Βιργινία Χιθ θα μιλήσει για το πώς διδάσκεται ο κινηματογράφος στη Βρετανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ