Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Συναρπαστικές μονομαχίες

Από τα φαβορί για τον τίτλο η Ρωσία

Sportidea

Από τα φαβορί για τον τίτλο η Ρωσία
Συναρπαστικές αναμένονται οι μάχες και στους υπόλοιπους ομίλους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Αργεντινής. Μπορεί η ρευστότητα να είναι το κύριο χαρακτηριστικό που διέπει τους περισσότερους από τους ομίλους, κυρίως όσον αφορά στις ομάδες που θα παλέψουν για τις δεύτερες και τρίτες προνομιούχες θέσεις, όμως κάθε «τετράδα» έχει ένα ευδιάκριτο φαβορί. Αναλυτικά οι όμιλοι είναι οι εξής:

Α' ΟΜΙΛΟΣ (Σαν Χουάν)

Στον 1ο όμιλο συμμετέχουν οι Αργεντινή, Αυστραλία, Κίνα και Πορτογαλία. Η διοργανώτρια Αργεντινή στη σκιά των σοβαρών οικονομικών και πολιτικών της προβλημάτων θα προσπαθήσει να ...παρηγορηθεί μέσα από μια καλή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πείρα της από τη διοργάνωση είναι μεγάλη και σίγουρα η 4η θέση που κατέλαβε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ της δίνει τον τίτλο του φαβορί του ομίλου.

Β' ΟΜΙΛΟΣ (Σάντα Φε)

Αναντίρρητα φαβορί του 2ου ομίλου, τον οποίο απαρτίζουν οι Ιταλία, Κροατία, Πολωνία και Καναδάς είναι η «σκουάντρα ατζούρα». Με τέσσερα μετάλλια παγκόσμιων πρωταθλημάτων στον ...ώμο της και δεκάδες διεθνείς διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια λιγκ και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι Ιταλοί εκτός από το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλό τους, βρίσκονται ανάμεσα στις ομάδες που οι περισσότεροι που ασχολούνται με το βόλεϊ πιστεύουν πως θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στον τελικό.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ (Μπουένος Αϊρες)

Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στον Γ' όμιλο φαντάζει η Ρωσία, η οποία θα αναμετρηθεί με τις Γαλλία, Βουλγαρία και Τυνησία. Η ομάδα του Γκενάντι Τσιπούλιν δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, απόρροια της οποίας ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πρόσφατο Παγκόσμιο Λιγκ.

Δ' ΟΜΙΛΟΣ (Μαρ Ντελ Πλάτα)

Η Γιουγκοσλαβία είναι η ομάδα που ξεχωρίζει από τον 4ο όμιλο, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα έδειξε ότι είναι αρκετά ευάλωτη. Γι' αυτό το λόγο δεν είναι απίθανο να γίνει κάποια έκπληξη στο συγκεκριμένο όμιλο, στον οποίο μετέχουν εκτός από τους «πλάβι», οι Ισπανία, Ιαπωνία και Καζακστάν.

Ε' ΟΜΙΛΟΣ (Κόρδοβα)

Μετά από την παρουσία της στον τελικό του Παγκόσμιου Λιγκ, σίγουρα η Βραζιλία θα διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδό της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μέσω της πρώτης θέσης του 5ου ομίλου. Αντίπαλοί της θα είναι η εθνική ομάδα των ΗΠΑ, η Βενεζουέλα και η Αίγυπτος, που για πολλούς θεωρείται ότι θα γίνει ο «σάκος του μποξ» του ομίλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ