Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υπό ... εκχώρηση η ΜΕΘ!

Στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τους φορείς της Θεσσαλονίκης, στρέφεται για την υποστήριξη του έργου της η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, για το λόγο αυτό, βρίσκεται στα σκαριά η ίδρυση «Σωματείου Φίλων της ΜΕΘ Παίδων».

Στους χορηγούς και τη φιλανθρωπία, λοιπόν, και η δημόσια υγεία. Απόδειξη κι αυτό του ...εκσυγχρονισμού της δημόσιας υγείας και των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για την ενίσχυση της κοινωνικής της πολιτικής.

Και δεν αποκλείεται το φαινόμενο να επεκταθεί, αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου, και, όπως προβάλλεται, καθιστούν αναγκαία τη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δεν είναι διαφορετικά από αυτά που αντιμετωπίζει στο σύνολό της η δημόσια περίθαλψη. Δηλαδή, ελλείψεις σε προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, σε υποδομές και συνθήκες - μέσα διακομιδής, κλπ.

Για τις ελλείψεις της ΜΕΘ και την ανάγκη συμβολής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μίλησε η ίδια η διευθύντρια της ΜΕΘ Παίδων Μ. Ταμιωλάκη, σε συνέντευξη Tύπου που δόθηκε χθες με αφορμή επιστημονική ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη. Περιγράφοντας τις συνθήκες λειτουργίας της ΜΕΘ, σημείωσε ότι διαθέτει 8 κλίνες και οι ασθενείς εξυπηρετούνται από 5 γιατρούς και 17 νοσηλευτές. Γεωγραφικά καλύπτει περιστατικά από το Βόλο μέχρι και την Αλεξανδρούπολη. Το 60% των περιστατικών που καλύπτει αφορά περιπτώσεις εντός Θεσσαλονίκης και το 40% περιστατικά από την υπόλοιπη περιοχή. Το 20% εξ αυτών διανύουν απόσταση 200 και πάνω χιλιομέτρων με ασθενοφόρο, και το υπόλοιπο 20% από 50 έως 200 χιλιόμετρα. Στα τρία χρόνια της λειτουργίας της, δέχτηκε 444 ασθενείς ηλικίας από 0 έως 15 ετών. Ενώ δεν μπόρεσε να δεχτεί 36 παιδιά, τα οποία τελικά μεταφέρθηκαν σε άλλες ΜΕΘ ενηλίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ