Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Απαίτησαν μόνιμη και σταθερή δουλιά

Διαδήλωσαν χτες στη Βουλή ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί η κυβέρνηση και στην ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου

«Σημίτη, Σκανδαλίδη ακούστε το καλά, η εργατιά ζητάει μόνιμη δουλιά», ήταν ένα από τα συνθήματα στη χτεσινή πορεία
«Σημίτη, Σκανδαλίδη ακούστε το καλά, η εργατιά ζητάει μόνιμη δουλιά», ήταν ένα από τα συνθήματα στη χτεσινή πορεία
Μόνιμη, σταθερή εργασία και κατάργηση των εκτάκτων απαίτησαν χθες το μεσημέρι οι συμβασιούχοι που στο πλαίσιο της στάσης εργασίας τους, συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Κοραή και στη συνέχεια διαδήλωσαν μέχρι τη Βουλή, παρ' όλο που η ΓΣΕΕ επιμένει να περιορίζει τα αιτήματά τους στη βελτίωση του ολοκληρωτικά απαράδεκτου σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που προωθεί η κυβέρνηση για την εργασία αορίστου χρόνου.

Τόσο το Προεδρικό Διάταγμα με τη μορφή που έχει τώρα, όσο και η κοινοτική οδηγία 99/70/ΕΚ στην οποία βασίστηκε η κυβέρνηση και την οποία επικαλείται η ΓΣΕΕ, ευνοούν την εργασία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και κάνουν λόγο για τη δυνατότητα ύπαρξης... ισορροπίας μεταξύ ευελυξίας στο χρόνο εργασίας και ασφάλειας του εργαζόμενου!

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ συγκέντρωσε τους εργαζόμενους στις 11.30 το πρωί στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία προς την Κοραή. «Σημίτη, Σκανδαλίδη ακούστε το καλά, η εργατιά ζητάει μόνιμη δουλιά» ήταν ένα από τα πολλά συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία. Στην Κοραή περίμεναν οι συνάδελφοί τους, συμβασιούχοι από την ΕΡΤ, τον ΟΤΕ, το ΥΠΕΧΩΔΕ, έκτακτοι αρχαιολόγοι από το ΥΠΠΟ και από πολλούς ακόμη χώρους. Το δικό τους πανό είχαν και συμβασιούχοι από το περιβόητο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», το οποίο εκμεταλλεύτηκε προχτές ο πρωθυπουργός για να ενισχύσει τη θετική εικόνα της κυβέρνησης, χωρίς όμως να πει ότι σ' αυτό απασχολούνται εργαζόμενοι με ελάχιστες αποδοχές και χωρίς σταθερή σχέση εργασίας.

Στο χώρο βρέθηκαν στελέχη της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΝ Π. Λαφαζάνης, το κόμμα του οποίου υποστηρίζει χωρίς επιφυλάξεις την αντεργατική κοινοτική οδηγία.

Οι συμβασιούχοι περίμεναν έξω από τη Βουλή όση ώρα αντιπροσωπεία τους έδινε το ψήφισμα στα κόμματα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο διευθυντής της δήλωσε μάλιστα σύμφωνος (!) με τα αιτήματά τους, απόρησε για το διαχωρισμό μεταξύ εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ είπε ότι θα θέσει το ζήτημα της αναδρομικότητας στην επίτροπο Α. Διαμαντοπούλου...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων (2006-11-14 00:00:00.0)
Ούτε λέξη για την ταμπακέρα (2006-10-20 00:00:00.0)
Δημαγωγούν σε βάρος χιλιάδων συμβασιούχων (2004-10-19 00:00:00.0)
Γέννημα - θρέμμα της ευρωενωσιακής στρατηγικής (2004-05-30 00:00:00.0)
Απεργούν για το δικαίωμα στη δουλιά (2004-05-29 00:00:00.0)
Σύσκεψη για κοινή δράση (2004-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ