Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ
Κάνουν μάθημα σε παλιά καφενεία

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη

Ακόμα και μέσα σε παλιά καφενεία και καφετερίες κάνουν μάθημα στο Δήμο Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη λόγω της έλλειψης σχολικών αιθουσών, κατάσταση που βιώνουν καθημερινά γονείς και μαθητές οι οποίοι προχώρησαν ήδη σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Το θέμα αυτό που διαψεύδει έμπρακτα την κυβερνητική προπαγάνδα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, ζητώντας να χτιστεί στην περιοχή νέο 12θέσιο σχολείο και διθέσιο νηπιαγωγείο. Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός Ν. Γκεσούλης έκανε λόγο για μία εξαίρεση μέσα σε ένα γενικά θετικό κανόνα, την οποία απέδωσε στην έντονη ανάπτυξη του Δήμου Χορτιάτη τα τελευταία χρόνια. Είπε δε, ότι σε ένα δίμηνο από τώρα θα τοποθετηθούν προκάτ αίθουσες για να χωριστούν τα τμήματα που ήδη λειτουργούν με πολλούς μαθητές, ενώ επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη εξαετές πρόγραμμα σχολικής στέγης ύψους 70 δισ. δρχ.

Ο Γ. Χουρμουζιάδης υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταθέσει στη Βουλή Ερωτήσεις για τη σχολική στέγη και κάθε φορά η κυβέρνηση βομβαρδίζει τους βουλευτές με καταλόγους επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων αλλά το πρόβλημα για χρόνια ολόκληρα παραμένει. Δεν είναι θέμα ανάπτυξης του συγκεκριμένου δήμου, είπε, αλλά είναι θέμα χρημάτων, άμεσων ρυθμίσεων και παρεμβάσεων, γιατί περιπτώσεις σαν τον Χορτιάτη υπάρχουν πολλές σε όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ