Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΣ ΟΛΜΕ
Αδιέξοδη η στάση της πλειοψηφίας

Με απόφαση που αφορά μόνο το θέμα της επιλογής στελεχών έληξε η χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τα κρίσιμα για τον κλάδο ζητήματα του προωθούμενου «κανονισμού» του σχολείου, των δεικτών αξιολόγησης και των καθηκόντων - αρμοδιοτήτων των οργάνων διοίκησης.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, η ΠΑΣΚ για άλλη μια φορά, αφού αποδέχτηκε ως βάση τα σχέδια του υπουργείου, επικεντρώθηκε σε «βελτιωτικές» προτάσεις, ενώ αποκαλυπτική είναι η στάση της ΔΑΚΕ, η οποία, με άλλοθι τις πρόσφατες διαβλητές επιλογές των στελεχών εκπαίδευσης, κατέθεσε πρόταση, που όχι μόνο δεν απορρίπτει τα σχέδια του υπουργείου, αλλά αντίθετα υιοθετούνται, αρκεί βέβαια να εφαρμοστούν από άλλα «καλύτερα» στελέχη της εκπαίδευσης. Η πρόταση της ΔΑΚΕ, που αφήνει ελεύθερη την κυβέρνηση να προχωρήσει τα σχέδιά της, πλειοψήφησε με τις ψήφους της Συνεργασίας και της Παρέμβασης, οι οποίες, όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, «συνεχίζουν και φέτος να λειτουργούν ως συμπληρωματικές δυνάμεις του δικομματισμού, ανεξάρτητα αν επιφανειακά φαίνεται να ευνοούν σήμερα τον έναν πόλο του. Με τη γνωστή διγλωσσία τους, στα λόγια δήλωσαν συμφωνία με τις προτάσεις της ΕΣΑΚ ΔΕΕ, στην πράξη όμως αυτό που μένει είναι η γραμμή της ΔΑΚΕ ως απόφαση της ΟΛΜΕ με τις δικές τους ψήφους», σημειώνει ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ κατέθεσε πρόταση συνολικής απόρριψης των σχεδίων του υπουργείου. Πρότεινε να κληθούν οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι καθηγητών να απορρίψουν τον «κανονισμό συμπεριφοράς», γιατί με πρόσχημα το κάπνισμα και το ντύσιμο, επιχειρείται να επιβληθεί ένα αυταρχικό πλέγμα λειτουργίας της σχολικής μονάδας και ταυτόχρονα επιχειρείται ένας αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα που γεννά η αντιεκπαιδευτική πολιτική. Πρότεινε να απορριφθεί και το σχέδιο για τους δείκτες αξιολόγησης, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι στόχος της αξιολόγησης είναι η χειραγώγηση του εκπαιδευτικού και να απορριφθεί η προσπάθεια μεταφοράς αρμοδιοτήτων από συλλογικά σε μονοπρόσωπα όργανα, με απαίτηση για ενίσχυση του ρόλου των συλλογικών οργάνων (καθηγητές, γονείς, μαθητές) στην οργάνωση και λειτουργία του σχολείου.

Μετά τη χτεσινή εξέλιξη στο ΔΣ της ΟΛΜΕ επαληθεύεται για άλλη μια φορά η ταξική γραμμή της ΕΣΑΚ ΔΕΕ πως μ' αυτούς τους συσχετισμούς στην ΟΛΜΕ δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η αντεργατική πολιτική και πως η διέξοδος βρίσκεται στη συσπείρωση, το συντονισμό και την οργάνωση των αγώνων από τα κάτω.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα μέσα Σεπτέμβρη αποφάσεις για κινητοποιήσεις (2003-09-03 00:00:00.0)
«Απαιτείται αποφασιστικότητα και μέτωπο εργαζομένων» (2002-03-08 00:00:00.0)
«Ο αγώνας θα συνεχιστεί» (2002-01-16 00:00:00.0)
Ημερίδες... αντί για αγώνες (2001-09-12 00:00:00.0)
Το συνέδριο τέλειωσε, ο λόγος στη βάση (2001-07-14 00:00:00.0)
Μόνος δρόμος η κοινή δράση από τα κάτω (2001-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ