Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ ΔΕΕ
Μόνος δρόμος η κοινή δράση από τα κάτω

Στη βάση απευθύνεται η παράταξη, στηλιτεύοντας τη στάση των άλλων παρατάξεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Από προηγούμενη κινητοποίηση εκπαιδευτικών με συντονισμό και αποφάσεις των ΕΛΜΕ
Από προηγούμενη κινητοποίηση εκπαιδευτικών με συντονισμό και αποφάσεις των ΕΛΜΕ
Από τις 27 έως τις 30 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί το 10ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, όπως καθορίστηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ. Μάλιστα, με προηγούμενη απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, οι εκλογές στις ΕΛΜΕ για ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν 2 με 15 Μάη.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της θέσης της ΕΣΑΚ ΔΕΕ να επιμείνει στη σύγκληση ΓΣ στα πλαίσια του συντονισμού των ΕΛΜΕ και γι' αυτό εναντιώθηκε στην πρωτοβουλία της «Παρέμβασης» για υπογραφές των ΕΛΜΕ (το 1/10) ώστε να συγκαλέσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ (άρθρο 34). «Οι υπογραφές των ΕΛΜΕ χρησιμοποιήθηκαν για την εξυπηρέτηση του τυχοδιωκτισμού της "Παρέμβασης"», σημειώνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ και σχολιάζει σχετικά με τη στάση της παράταξης «συγκεκριμένα πρότεινε, με βάση τις υπογραφές των ΕΛΜΕ, να πραγματοποιηθούν ΓΣ των ΕΛΜΕ και αμέσως μετά πρότεινε πάλι με βάση τις υπογραφές των ΕΛΜΕ να πραγματοποιηθεί μόνο ΓΣ των προέδρων! Τελικά η περίφημη ενεργοποίηση του άρθρου 34 αποδείχτηκε ένα τερτίπι της "Παρέμβασης" για να εκχωρηθεί η πρωτοβουλία των κινήσεων από το συντονισμό των ΕΛΜΕ στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΛΜΕ. Επιδιώκει να αποκτήσει λαϊκό "έρεισμα" το πλαίσιο της εισήγησης της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, "Παρέμβασης", καθώς και οι απαράδεκτοι συμβιβασμοί της στο ΔΣ της ΟΛΜΕ».

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τονίζει ότι το ζήτημα δεν είναι απλώς να ενεργοποιηθεί το άρθρο 34 για να γίνουν ΓΣ, αλλά το κύριο είναι να καθοριστεί το πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης με τα οποία οι ΕΛΜΕ ζητάνε τη σύγκληση ΓΣ, κάτι το οποίο σκόπιμα απουσιάζει από το γενικόλογο κείμενο των υπογραφών, στο οποίο αναφέρονται τίτλοι θεμάτων.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, με αφορμή τις υπογραφές των ΕΛΜΕ, κατέθεσε πρόταση να γίνουν ΓΣ των ΕΛΜΕ χωρίς εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ ή με βάση το πλαίσιο του συντονισμού των ΕΛΜΕ. Και η δε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ πρότεινε να γίνουν ΓΣ των ΕΛΜΕ με πλαίσιο όμως την εισήγηση της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, «Παρέμβαση». «Ο εκπρόσωπος της "Παρέμβασης", όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, σε ένα ρεσιτάλ διγλωσσίας ψήφισε και τις δύο προτάσεις! Αν και ψήφισε, υποκριτικά βέβαια, ΓΣ με το πλαίσιο των ΕΛΜΕ, στην ουσία αυτό που επιδιώκει η "Παρέμβαση" (γι' αυτό ψήφισε και την πρόταση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ) είναι να νομιμοποιηθεί μέσα από τις υπογραφές των ΕΛΜΕ το πλαίσιο της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ. Γι' αυτό και δεν τήρησε ούτε την ίδια την πρότασή της που κατέθεσε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού (13/3) για συγκέντρωση υπογραφών με βάση το πλαίσιο των ΕΛΜΕ».

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τονίζει, για ακόμη μια φορά και με βάση την προχτεσινή μαζική και μαχητική συγκέντρωση του Συντονιστικού, ότι η μόνη αποτελεσματική διέξοδος βρίσκεται στο προχώρημα και τη διεύρυνση της κοινής δράσης από τα κάτω. Οποιος εκλιπαρεί ή συμμετέχει στην πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, υπονομεύει αντικειμενικά το συντονισμό από τα κάτω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ