Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Αρνείται η κυβέρνηση τη μετεγγραφή τους

Απέρριψε χτες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ για τη μετεγγραφή σε Ελληνικά Πανεπιστήμια των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία με βάσιμους κινδύνους για την υγεία τους λόγω της μόλυνσης από τους βομβαρδισμούς.

Ο υπουργός μιας κυβέρνησης που συνυπέγραψε τους βάρβαρους βομβαρδισμούς στη γειτονική χώρα, απέρριψε την τροπολογία, επικαλούμενος την ισότητα στις ευκαιρίες και την ίση μεταχείριση που πρέπει να έχουν όλοι οι φοιτητές. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Π. Ευθυμίου, Ελληνες φοιτητές υπάρχουν σε αρκετές χώρες του πλανήτη οι οποίες αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και μία ενδεχόμενη μετεγγραφή των Ελλήνων που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία θα παραβίαζε την ίση μεταχείριση που προβλέπει το Σύνταγμα. Καταλήγοντας είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει τα πορίσματα «έγκυρων διεθνών οργανισμών» για τα αποτελέσματα της μόλυνσης από τους βομβαρδισμούς - υπολογίζει ότι θα εκδοθούν τον Μάη - και μετά θα ανακοινώσει τις όποιες ενέργειές της.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, ζητώντας την υπερψήφιση της τροπολογίας, είπε ότι έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση να την κάνει αποδεκτή, ανταποκρινόμενη έτσι σε μία δικαιολογημένη ανησυχία του κόσμου αυτού, πολύ περισσότερο που τα πράγματα στη Γιουγκοσλαβία δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ