Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Με νέες δυνάμεις και ευθύνες

Σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά, παρουσίασαν οι ΠΚΣ σχεδόν σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Μακεδονίας και της Θράκης, γεγονός που δίνει νέα ώθηση στα μέλη της παράταξης και τους φορτώνει με νέες ευθύνες απέναντι στους φοιτητές που τους εμπιστεύτηκαν, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στις δυνάμεις της συναίνεσης και της υποταγής που στηρίζουν την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης οι ΠΚΣ βγήκαν ενισχυμένες σε σχέση με πέρσι, παρά το γεγονός πως αυξήθηκε και η μαζικότητα στην εκλογική διαδικασία. Ετσι το ποσοστό τους έφτασε το 14,17% έναντι 13,22% πέρσι. Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η ΠΚΣ κέρδισε την εκτίμηση των νέων φοιτητών και αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα στα πρώτα έτη. Συνολικά, η ΠΚΣ αύξησε κατά 25% τη δύναμή της σε ψήφους και σε ποσοστό έφτασε στο 12,40% έναντι 11,71% πέρσι. Σημαντική αύξηση υπήρξε και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου το ποσοστό των ΠΚΣ έφτασε το 9,14% έναντι 8,35% πέρσι.

Αντίστοιχα θετική είναι και η εμφάνιση των ΠΚΣ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου από 8,57% πέρσι, φέτος το ποσοστό των ΠΚΣ ανέβηκε στο 9,87%, ενώ η αύξηση σε ψήφους άγγιξε το 50%.

Ενισχυμένη αποφασιστικά βγήκε η ΠΚΣ και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της κεντροδυτικής Μακεδονίας, ενώ ενδεικτικό στοιχείο αποτελεί η παρουσία της στη ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Σερρών, όπου διπλασίασε τις δυνάμεις της, αλλά και στη ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Κοζάνης.

Στο ΑΠΘ η ΠΚΣ «χτύπησε» πρωτιά στο Φυσικό (31,02%) και το Ψυχολογικό (45,16%), ενώ αναδείχτηκε σε δεύτερη δύναμη στην Κτηνιατρική, στη Δασολογία, στην ΠΤΔΕ (Δασκάλων), στο Φιλολογικό, στο Χημικό, στην Ιατρική και στους Μηχανολόγους - Ηλεκτρολόγους. Ιδιαίτερα θεαματική ήταν η αύξηση των δυνάμεων της ΠΚΣ γενικότερα στα τμήματα της Πολυτεχνικής, και ειδικότερα στους Μηχανολόγους - Ηλεκτρολόγους (από 16,39% πέρσι, φέτος εκτινάχτηκε στο 26,28%), αλλά και στην Ιατρική όπου από 11,26% πέρσι, φέτος η ΠΚΣ έφτασε στο 16,92%.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ